Haberler

Omuz Omuza Gömüldüler

Abone Ol

HATAY´ın İskenderun İlçesi´ndeki roketli saldırıda şehit düşen askerlerden Mardinli Deniz Muhafız Er Serhat Aslan´ın babası Hamit Aslan, ''Oğlumla İzmirli arkadaşı omuz omuza şehit düştü, omuz omuza gömüldü.

HATAY´ın İskenderun İlçesi´ndeki roketli saldırıda şehit düşen askerlerden Mardinli Deniz Muhafız Er Serhat Aslan´ın babası Hamit Aslan, ''Oğlumla İzmirli arkadaşı omuz omuza şehit düştü, omuz omuza gömüldü. Ayrılmalarını istemedim. Ona layık olanı, hakettiğini yaptım. Artık bu kan dursun. Başka analar, babalar ağlamasın' dedi. Acılı baba Aslan, resmi töreni ve oğlunun şehitlikte toprağa verilmesini de kendisinin istediğini dile getirdi.

Hain saldırıda şehit düşen altı askerden biri olan, dün, İzmir´deki askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan 20 yaşındaki Serhat Aslan´ın babası Hamit Aslan, Kürt kökenli olmaları, resmi tören ve şehitliğe gömülmesini istemedikleri yönündeki iddialara açıklık getirdi. İkiçeşmelik Semti´nde, Kızılay´ın kurduğu çadırda taziyeleri kabul etmeye devam eden acılı baba Hamit Aslan, ''Resmi tören istemediğim doğru değil. Ben, istedim. Benim dışımdaki başkaları istemedi. Zaten ben istemeseydim bu tören olmazdı. Resmi töreni de şehitliğe gömülmesini de ben istedim' dedi. 1972 yılında geldikleri İzmir´de önce Gaziemir´de yaşamaya başladıklarını anlatan Aslan, ''Bizim aile kabristanımız orada. Babamın, kardeşlerimin, annemin mezarları orada. Her perşembe oraya gider Yasin okuruz. Aile mezarlığı orada olduğu için oraya gömülmesini istemiştik ancak sonra vazgeçtik. Başkalarının söyledikleri beni bağlamaz. Acı benim, benim söylediklerim önemli' diye konuştu.

LAYIK OLANI YAPTIM

Aslan, ''Bazı yakınlarım kararıma tepki göstermiş olabilir. Ama ben yanlış birşey yapmadım. Doğru olanı yaptım. Çocuklarım ve eşim de, bu kararımda bana destek verdi. Bizim yaşadığımız özel bir durum. Biz oğlumuzu ne trafik kazasında ne de suda boğularak kaybettik. Onu şehit verdik ve kararlarımla ona layık olanı yaptım' dedi.

HEPSİ TÜRKİYE´NİN KAYIBI

Yaşanan çatışmaların uzun yıllardır devam ettiğini hatırlatan Aslan, ''Şimdi 30 senedir bu kan akıyor. Bugün değil, dün değil. Otuz senedir bu savaş sürüyor. Binlerce insan, can gitti. Gözyaşı döküldü. Bu ülke hepimizin. Ha dağda ölen ha nöbet başında vurularak ölen asker, ne olursa olsun hepsi Türkiye´nin insanları. Hepsi Türkiye´nin, hepimizin kayıbı. Bir an evvel barış olmasını istiyoruz. Bizim canımız yandı, başka anaların babaların canı yanmasın, ağlamasın' dedi. Cenaze töreninde, kendisine taziyede bulunan Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu´nun kulağına eğilerek, ''Şehitlik en yüksek mertebe. Herkese nasip olmaz. Acımız büyük. Hepimiz üzülüyoruz' dediğini dile getiren Aslan, Binbaşı Ayşe Yaman´ın elini tutarak destek verdiği eşi Hanife Aslan´ın da acı duyduğunu, bu acının karşısında durmanın zor olduğunu söyledi.

ONLARI AYIRMAK İSTEMEDİM

Aynı saldırıda oğluyla birlikte şehit düşen İzmirli Kerem Oğuz Erbay´la da bir ay önce telefonda görüştüğünü anlatan Aslan, ''Oğlumun hakkı şehitlikti. Nöbetini devriyesini o arkadaşıyla yapıyordu ve onunla birlikte şehit düştü. Omuz omuza şehit düştüler, omuz omuza gömüldüler. Onları ayırmak istemedim. Kısa süre sonra Kerem´in de ailesiyle görüşüp kader birliği yapmayı düşünüyorum' dedi.

ARTIK YETER

Baba Aslan, Barış ve Demokrasi Partisi´nden hiç kimsenin kendilerine taziyeye gelmediğini, gelseler dahi sadece dua okuyup, başsağlığı dileyerek gideceklerini belirterek, ''Benim durumum, siyasi bir mesajı kaldırmaz. Kimin aleyhinde, kimin tarafında olayım? Önemli olan insanın acısı. Biz bu ülkenin insanlarıyız. Mardinliyim ama İzmir´de yaşıyorum. Hatalar olabilir ama bunları ortadan kaldırmak gerekir. Artık yeter, bu saatten sonra bu sorun çözülmeli. Bu uğurda çok paralar harcandı, çok gözyaşı döküldü. Artık son bulsun. Kim nerede ölürse ölsün, bu devletin kaybıdır. Doğulu da batılı da olsa' dedi. Bu arada, Serhat Aslan´ın kardeşi Oğuz Aslan´ın da yasal hakkını kullanarak şimdilik askere gitmeyi istemediği öğrenildi.

Turaç TOP - Taylan YILDIRIM / İZMİR - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title