Haberler

On Tır Daha Yola Çıktı İstanbul'da Bulunan 12 CHP'li Belediyenin Oluşturduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin, Depremzedelere Ulaştırmak İçin Topladığı Çadır, Battaniye, Katalitik Soba, Su, Çocuk Mama ve Bakım Malzemeleriyle Dolu 10 Tır Daha Yola Çıktı.

Abone Ol

Depremzedelere Yardım Kampanyası başlatan Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyesi Kadıköy, Büyükçekmece, Kartal, Beşiktaş, Avcılar, Sarıyer, Adalar, Ataşehir, Maltepe, Bakırköy, Silivri ve Çatalca Belediyeleri, Van'dan gelen talep üzerine özel yardım malzemeleriyle dolu tırlar hazırladı.

Haber-kamera Cengiz ÇOBAN İstanbul - DHA

Depremzedelere Yardım Kampanyası başlatan Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyesi Kadıköy, Büyükçekmece, Kartal, Beşiktaş, Avcılar, Sarıyer, Adalar, Ataşehir, Maltepe, Bakırköy, Silivri ve Çatalca Belediyeleri, Van'dan gelen talep üzerine özel yardım malzemeleriyle dolu tırlar hazırladı. İçinde sadece depremzedelerin acil ihtiyaç duyduğu çadır, battaniye, yorgan, uyku tulumu, katalitik soba, su ve bebek bakım malzemelerinin bulunduğu tırlar, TEM Otoyolu Çamlıca Gişeleri çıkışındaki TIR Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasının ardından yola çıktı. Basın açıklamasına Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün katıldı.

PAZARTESİ 11 TIR GİTMİŞTİ

Pazartesi günü İstanbul'da yola çıkan 11 TIR'dan 6'sının Erciş'e 5'inin de Van'a ulaştığını anlatan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Yardımlar sorunsuz bir şekilde bölgeye ulaştı. Güvenlik sorunu yaşanmadığını biliyoruz. Kurulan dağıtım merkezleri sayesinde yardımlar dağıtılıyor dedi. CHP'li 12 belediyenin ortaklaşa çalıştığını hatırlatan Selami Öztürk, Oradan alınan bilgiler doğrultusunda bugün yola çıkan TIR'lara çadır, su, kuru gıda, hijyenik malzemeler ve battaniyeler koyduk. Malzemeler oraya vardığında kurduğumuz merkezler tarafından depremzedelere dağıtılacak diye konuştu.

Depremden 9 saat sonra Van'da olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yardım kampanyası ile ilgili bilgileri İstanbul'a ulaştırdığını anlattı. İlk gün büyük bir kaos yaşandığının altını çizen Hasan Akgün, Bu deprem Van Depremi değil Erciş Depremi'dir. Üç katlı binalar nasıl yıkılır, giden yardım malzemeleri nasıl talan edilir Devletin bunun üzerinde durması gerekiyor dedi.

10 TIR YOLA ÇIKTI

İstanbul'da olası depreme hazırlık çalışmalarının yetersiz olduğunu, bina kalitesinin herkesçe bilindiğini hatırlatan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Bugün depremin yaralarını sarmaya uğraşıyoruz. Herkes yaraları sarmak için seferber oldu. İstanbul Türkiye'dir. İstanbul'da olası deprem meydana gelirse yıkım korkunç olur. O zaman oturup hep beraber sadece ağlamak zorunda kalırız diye konuştu. Açıklamaların ardından TIR'lar Van'a doğru yola çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title