Haberler

Ön Yıkama Azaldı, İki Ömerli Barajı Kadar Su Tasarrufu Sağlandı

Abone Ol

Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Dinçer, yapılan çalışmalarla Türkiye’de 3 yılda ön yıkama oranının yüzde 44’ten yüzde 29’a gerilediğini, bunun da iki Ömerli Barajı kadar su tasarrufunu beraberinde getirdiğini söyledi.

Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Dinçer, yapılan çalışmalarla Türkiye'de 3 yılda ön yıkama oranının yüzde 44'ten yüzde 29'a gerilediğini, bunun da iki Ömerli Barajı kadar su tasarrufunu beraberinde getirdiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın desteğiyle, WWF-Türkiye ve Unilever Türkiye işbirliğiyle hazırlanan "Türkiye'nin Su Ayak İzi Raporu", Deniz Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Dinçer, 2030'lara gelindiğinde Türkiye'nin su fakiri bir ülke olma riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, "Hem bireyler olarak, hem kurumlar olarak elimizdeki doğal kaynakları, en başta da suyu akıllıca kullanacak yeni davranış şekillerine doğru yönlenmemiz lazım. Örneğin biz kendi ürünlerimiz içerisinde bu alışkanlıkları değiştirmek için ciddi bir çaba içerisindeyiz. 3 yıldır yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2009'da yüzde 44 olan ön yıkama oranı, bugün yüzde 29'a inmiş vaziyette. Her ön yıkama yapmadığınız zaman yaklaşık 30 litre su tasarruf ediyorsunuz. Bugün Türkiye'de ortalama her evde haftada 3-4 defa çamaşır yıkandığını, 20 milyon hane olduğunu hesaplarsanız bu tasarrufun çok ciddi rakam ortaya çıkartacağını söyleyebiliriz. Bizim yaptığımız pratik hesaplar yaklaşık 36 milyon metreküp su tasarrufunun tüketiciler nezdindeki alışkanlıklar değişimiyle ortaya çıkartabileceğimizi bize söylüyor. Bu da aslında 1.5-2 milyon çocuğun yıllık su ihtiyacına cevap veriyor. Bu çerçevede hem bireyler olarak, hem de kurumlar ve bütün paydaşlar olarak bu farkındalıkla tehlikenin bizi beklediğinden yola çıkarak aslında değişik bir davranışla yolumuza devam etmeliyiz" dedi.

Şubat ayının ortasında olunmasına rağmen görülen hava sıcaklığının, İstanbul'da su rezervinin yüzde 30'a düştüğü bir dönemde endişe verici olduğunu kaydeden Dinçer, "Tek başına kuraklık ya da problemi gidermek için yeterli olabilir mi ona bakmak lazım. 2009'da Türkiye'de ön yıkama oranı yüzde 44'tü. Yaptığımız davranış değişikliğiyle bu oran 3 senede yüzde 29'e geriledi. Sadece bu gelişme iki Ömerli Barajı kadar su tasarrufunu beraberinde getirdi" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Unilever Türkiye İstanbul Ömerli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title