Haberler

Operasyonun Ayrıntıları

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik düzenlenen ve bir numaralı şüphelisinin eski genel sekreter Ersu Hızır olduğu operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik düzenlenen ve bir numaralı şüphelisinin eski genel sekreter Ersu Hızır olduğu operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Polisin izleme sırasında telefon dinlemenin yanısıra bazı şirketlere elemanlarını işçi gibi yerleştirdiği, odalarda sesli ve görüntülü izleme yaptığı anlaşıldı.

TOPLU KONUTLAR GECEKONDU GİBİ

Denetçilerin incelemelerinde Buca'da 37 milyon 835 bin TL'ye ihale edilen toplu konutların 26. 12. 2008 tarihinde yangın merdivenleri olmadan ve ıslak zeminleri tamamlanmadan teslim alındığı öne sürüldü. Yangın merdivenlerinin yüklenici firma yerine yine sözleşmelere aykırı olarak başka bir firmaya ihale edildiği, eski genel sekreter Ersu Hızır'ın bunları bilmesine rağmen ihaleyi alan diğer firmaya 659 bin TL ödeterek belediyeyi zarara uğrattığı iddia edildi. Toplu konut inşaatı ile ilgili belgelerin bilirkişilere gönderildiği, onların incelemesinin halen devam ettiği kaydedildi.

SANATÇILARLA ÖNCEDEN ANLAŞILMIŞ

Soruşturmacıların en çok da konser organizasyonlarını mercek altına aldığı belirtildi. Belediye yetkililerinin konsere çağıracağı sanatçıyı bir organizasyon şirketine söylediği, şirketin o sanatçıyla anlaşmasından sonra ihaleye çıkıldığı, böylece ihaleye katılan diğer şirketlerin sanatçı önceden bağlandığı için kazanamadığı öne sürüldü.

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜ

Kaçakcılık ve Organizke Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam eden 34 şüpheli, sağlık raporu alınmak üzere akşam saatlerinde emniyet binasından çıkartıldı. Bu sırada şüphelilerden birisi, bugün oğlunun doğum günü olduğunu ve onu çok sevdiğini kameralara söyledi. Bina önünde toplanan çok sayıda şüpheli yakını da, hem ağlayıp hem de sevgi gösterilerinde bulundu. Şüphelilerin perşembe günü adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title