Haberler

Ordu Baro Başkanı: İcra Dosyası Sayısı Düştü

Abone Ol

Ordu Barosu Başkanı Avukat İlhan Kurt, 3 yıl önce çıkan kanunla ev haczi kapsamının daraltıldığını, bununla birlikte hacizlerde de azalma yaşandığını söyledi.

Ordu Barosu Başkanı Avukat İlhan Kurt, 3 yıl önce çıkan kanunla ev haczi kapsamının daraltıldığını, bununla birlikte hacizlerde de azalma yaşandığını söyledi.

Ordu Barosu Başkanı Avukat İlhan Kurt, 2012 yılında yasal düzenleme ile kapsamı daraltılan ev haczinin borçlu vatandaşlar açısından iyi olurken, alacaklılar için iyi olmadığını söyledi. 195 bin 817 nüfuslu Altınordu İlçesi'nde İcra Müdürlükleri'nde açılan dosya sayısının son üç yıldır azalmaya başladığını, bunun birinci derece nedeninin ise ev haczi kapsamının daraltılmasından kaynaklandığını vurgulayan avukat Kurt, "2012'de ev hacziyle ilgili yasa çıkmadan önce evdeki çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon gibi lüzumlu eşyalar haczedilebiliyordu. Bunlar 2012'deki yasa değişikliği sebebiyle zorunlu eşya kabul edildiği için artık haczedilemiyor. Dolayısıyla tahsil kabiliyeti olmadığı için icraya başvuru sayısı da haliyle düşüyor" dedi.

Altınordu İlçesi'nde 3 yıl önce İcra Müdürlükleri'nde açılan icra dava dosya sayısının 21 binin üzerindeyken bu rakamın 17 binlere kadar gerilediğini belirten avukat İlhan Kurt, "İcra dosyalarında son 3 yıldır düşüş var. Bu düşüşün en önemli sebebi ev haczi kapsamının daraltılması. Ev haczi kapsamı daraltıldığı için borçlular borcunu ödemiyor, alacaklı da alacağını başka imkanı yoksa, ev haczi kapsamı daraltıldığı zaman alacağını alamadığı için takipten vazgeçiyor. Yasa çıkmadan önce Altınordu'da icra dosyası 21 binlerin üzerindeyken açılan dosya sayısı 2014 sonu itibariyle 17 binlere düştü" diye konuştu - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhan Kurt Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title