Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Abone Ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de belediyecilikten anlamayan bir zihniyetin var olduğunu, müfettişlerin de incelemelerinin ardından birtakım suçlar tespit ettiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de belediyecilikten anlamayan bir zihniyetin var olduğunu, müfettişlerin de incelemelerinin ardından birtakım suçlar tespit ettiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde AK Parti Olağan İlçe Danışma Meclis toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Eroğlu, Türkiye'de dolu dizgin yatırımların yapıldığını, Türkiye'nin tarihinde görülmediği yatırımlara kavuştuğunu söyledi. Yapılanların geçmişle mukayesesinin mümkün olmadığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu: "Bizden önceki hükümet 3.5 yıl ülkeyi yönetti. Sonra yönetemeyip kaçıp gitti. DSİ'de bizden önce 8.5 trilyon harcamışlar. Sadece 9 tane tesis

açmışlar. Biz ise 9 yılda bin 128 tane muazzam tesis açtık. 206 tane dev baraj inşa ettik. Türkiye'nin en yüksek barajını Karaman'da inşa ettik. Ermenek Barajı 218 metre. Aydın'da Çine Adnan Menderes Barajı'nı biz yaptık. Sayısız göletler var, sulama tesisleri var, farkımız bu. Millete sevdalı olmak budur."

Önceki dönemlerde; Ankara, İzmir, Kars, Edirne, Şanlıurfa gibi pek çok ilde içme suyu probleminin olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları söyledi: "Biz, içme suyu eylem planı ile içme suyu olmayan 47 ilin sorununu çözdük. İstanbul hariç 34 milyon insanın, İstanbul'u da dahil edersek yaklaşık 50 milyon kişiye tertemiz su getirdik."

İSKİ'de çalıştığı dönemlerde İstanbul'un su sorununu hallettiğini anlatan Eroğlu, İzmir'de ise ciddi bir su sıkıntısının bulunduğunu, bu sorunu bir türlü çözemediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'de belediyecilikten anlamayan bir zihniyet var. Açıkça söylüyorum. Müfettişler gidince 'kem küm' ediyorlar. Müfettişler de incelemenin ardından orada birtakım suçlar tespit etti. Neticede, başbakanımızın talimatı ile İzmir'in su sorununu da biz çözdük. Kurulan bir sistemle 100 kilometreden

İzmir'e su getiriyoruz. Farkımız bu."

Kars'ından Diyarbakır'ına bütün şehirlerin su meselesini

çözdüklerini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü, su medeniyettir. Susuz, insanlar yaşayamaz. Afyonkarahisar'da da su sorunu vardı Akdeğirmen barajını inşa ettik. Daha önce baraj için 400 bin TL ödenek ayrılmış. 'Kaç yılda bitirirsiniz' dedim. 70 yılda bitirileceği söylenmişti. 'Dalga mı geçiyorsunuz, bunu derhal bitirin' dedim. Neticede iki yılda dev barajı bitirdik. Afyonkarahisar, eskiden arsenikli su içiyordu, şimdi tertemiz su

içiyor."

Eroğlu, konuşmasının ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Politika Türkiye Güncel İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title