Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Abone Ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sevincim o ki, biz bu tünel açma makinelerini TBM yani ben ona köstebek makinesi diyorum bunları hep yurt dışından getiriyorduk. Ama artık bizim kendi firmalarımızın bunu yapacak gücü var. Nitekim bir firmamızın bunu yapmaya cesaret etmesi her türlü takdirin üstündedir.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sevincim o ki, biz bu tünel açma makinelerini TBM yani ben ona köstebek makinesi diyorum bunları hep yurt dışından getiriyorduk. Ama artık bizim kendi firmalarımızın bunu yapacak gücü var. Nitekim bir firmamızın bunu yapmaya cesaret etmesi her türlü takdirin üstündedir." dedi.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında çalışmalarını sürdüren Deniz Derin Deşarj şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bakanlıklar, sanayi kuruluşları, iş adamları Organize Sanayi Bölgeleri, valilikler ve kaymakamlıkların bu eylem planına katkı sağladığını söyledi.

Projenin bölge için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Eroğlu, "İnşallah projemiz başarılı olacak, oluyor da zaten. İşte burada Deniz Derin Deşarj şantiyesinde de bir borunun indirilmesine şahit olduk. Allah nasip ederse, bizim hedefimiz 2017 de en azından belirlenen bölgenin bütün atık sularını denize deşarj etmek olacaktır." diye konuştu.

Bugüne kadar birçok çalışmada farklı çaplarda tünel açıldığını ve bunun için de çok değişik ölçülerde ve çaplarda tünel açma makinesinin yurt dışından getirildiğini belirten Eroğlu, artık Türkiye'de tek tip tünel açma makinelerinin sabit hale getirilmesinin gerekliliğine dikkati çekti.

Bunun için de ilk talimatı verdiğini aktaran Eroğlu, şöyle konuştu:

"Sevincim o ki biz bu tünel açma makinelerini yani ben ona köstebek makinesi diyorum, bunları hep yurt dışından getiriyorduk. Ama artık bizim kendi firmalarımızın bunu yapacak gücü var. Nitekim bir firmamızın bunu yapmaya cesaret etmesi her türlü takdirin üstündedir. Ama ben burada, yatırımcı bütün birimlere şunu rica ediyorum. Artık bu tünel çaplarını standart hale getirmemiz lazım. Keyfe göre çaplarda tünel olmaz. Bunları standart 2, 3, 4, 5 ve 6 metre gibi tek tip çaplar olmalı. Kesinlikle bu talimatı veriyorum."

Bütün kurumların tünel çalışmalarında standart çapları kullanması için gerekli girişimleri de başlattıklarını ifade eden Eroğlu, İller Bankası, Devlet Su İşleri (DSİ), Kara Yolları gibi yatırımcı kurumların da bu standartlaşmaya tabi olacağını söyledi.

Organize Sanayi Bölgelerinin, atık su müşterek arıtma tesislerinin de hızla tamamlandığını dile getiren Bakan Eroğlu, "Bir firmanın problemi varmış. Bu sorunu kısa sürede çözeceğiz. Çözüm yolu kolay, hakim vasıtasıyla bir tespit tutanağı yaptırım ona göre bir fesih hak edişi hazırlayıp fesih ve yeni ihale işlemini yapacağız. Program dahilinde çalışmalar yürüyor. Biz bakanlık olarak takip ediyoruz, ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da takip ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Deniz Derin Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title