Haberler

Örnek Din Görevlilerine Takdir

Güncelleme:
Abone Ol

Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, başarılı din görevlilerine takdir belgesi sundu.

Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Dere ve Din Hizmetleri Ataşesi Zekeriya Bülbül ile birlikte, başarılı din görevlilerini 'örnek din görevlisi' seçerek birer takdir belgesi sundu.

Basa ve Dere, Köln bölgesinde görev yapan din görevlileriyle ve bölgedeki DİTİB dernek yöneticileriyle bir araya gelerek sorunların masaya yatırdı, çalışmaları gözden geçirdi. Köln Başkonsolosluğu'ndaki konferans salonunda gerçekleşen buluşma sonunda Başkonsolos Basa, çalışmalarıyla ön plana çıkan din görevlileri İmran Çelik ve Kasım Karaman'ı ödüllendirdi.

DİTİB Meschenich Camii din görevlisi İmran Çelik'in eğitim faaliyetlerine en fazla öğrenci getiren din görevlisi olduğunu bildirerek eğitim çalışmalarını öven Basa, DİTİB Bergheim Camii din görevlisi Karım Karaman'ın ise, Din Hizmetleri Ataşeliği çalışmalarına destek sunması ve etkinliklerin organizasyonundaki başarısının takdire değer olduğunu belirtti. Basa, 'Biz sizi, çalışmalarınızın bir sonucu olarak bu dönemin örnek din görevlisi seçtik. Dönem dönem böyle arkadaşlarımızı ön plana çıkaracağız' dedi.

Din görevlisi İmran Çelik, ise Almanya'da çalışan tüm din görevlilerinin fedakarca ve özveriyle çalıştığını dile getirerek bu ödülü tüm din görevlileri adına aldığını söyledi. Din görevlisi Kasım Karaman, üç ay sonra görevini bitirip Türkiye'ye döneceğini ve bu gururu ilelebet yaşayacağını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Bülbül Ali Dere Politika Karaman Güncel Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title