Haberler

Ortak Akıl Platformu

Güncelleme:
Abone Ol

'Ortak Akıl Platformu' Birlikte Hareket Kültürü ile Batı Akdeniz'e örnek oluyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Ticaret Borsası (ITB), işadamları dernekleri ve İl Genç Girişimcileri Kurulu Başkanı'nın katılımıyla Isparta'da oluşturulan 'Ortak Akıl Platformu', Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ISİAD) ev sahipliğinde toplandı. Isparta'da bir yıldır sürdürülen ortak akıl platformu toplantılarının Antalya ve Burdur'daki akademisyenler, STK ve iş adamları dernekleri ile de gerçekleştirilmesi gündeme geldi.

'Sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etme kültürünün önemli olduğu, Isparta'nın sorunlarının tartışılacağı ve çözüm önerilerinin geniş bir kesim tarafından dikkate alınacağı' gerçeğinden hareketle oluşturulan 'Ortak Akıl Platformu' toplantılarını sürdürüyor. Ortak Akıl Platformu, Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği merkezinde toplandı.

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı'nın ev sahipliğindeki toplantıya; BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Yardımcıları Şükrü Başdeğirmen, SDÜ Cad/Cam Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak, Isparta Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Oğuzhan Tortop ve IGSİAD Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Isparta Genç İş adamları Derneği (IGİAD) Başkanı Adem Demiralay, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Isparta Şubesi Başkanı Akın Tuna, Isparta Genç Girişimciler Derneği Başkanı Ahmet Kabalak, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, SDÜ'den öğretim üyesi Teknokent Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu katıldı.

ÇALIŞTAY, GELECEĞE SAHİP ÇIKMADA ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞI

Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili'nin de hazır bulunduğu toplantıda; 'Isparta'ya ne katabiliriz' sorusuna cevap arandı. Toplantıda, BAKA'nın SDÜ işbirliğinde gerçekleştirdiği 'Isparta Kentsel Gelişim Senaryoları Çalıştayı'nın başarılı sonuçlara neden olacağını belirten katılımcılar, kendilerinin de çalışma gruplarında bulunduklarını, gündeme getirilen sorunlar ve çözüm önerilerinin gelişim için önemli olduğunu vurguladı.

Isparta'nın geleceğine sahip çıkmak için ortak akıl platformunun çok önemli bir platform olduğu vurgulanan toplantıda; BAKA koordinasyonunda gerçekleştirilen Isparta Gelişim Senaryoları Çalıştayı'nın geleceğe sahip çıkmada önemli kilometre taşı olduğu, BAKA'nın çalıştaydan çıkacak sonuçları takip ve koordine edecek kurum olmasının önemi belirtildi.

BAKA'nın sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi veren BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ortak akıl toplantılarının çok önemli olduğunu ve Antalya ile Burdur'da da ortak akıl platformu toplantılarının yapılmasının büyük katkı sağlayacağını söyledi. Tuncay Engin, çalışıp çabalamak zorunda olunduğunu dünyaya açılmanın gelişmede başarı için önemli olduğu belirtti.

ISPARTALI İŞ ADAMLARI BAŞARILARINI ORTAYA KOYDU

ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Değirmenci, Isparta'nın başarılı olamayacağı şeklindeki düşüncelerin yanlışlığına dikkat çekerek ortak akıl toplantılarının iyi bir örnek olduğunu, Ispartalı işadamlarının biraraya gelerek Afrika'da şirket kurduklarını ve Bölge Hastanesi inşaatına Ispartalı işadamının da ortak olmasının Ispartalı iş adamlarının başarılarını ortaya koyduğunu belirtti.

IGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bayhan ise, Ankara'da güçlü lobi oluşturmak gerektiğine dikkat çekerek hem güçlü lobi hem de tanıtım konusunda ortak çalışma yapılmasının, Isparta'nın marka şehir olmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Alper Bayhan, işadamı derneklerinin buluşacağı ve beyin fırtınası yapacağı toplantıların düzenlenmesi, ortak işbirliği projeleri hazırlanması gerekliliğini hatırlattı.

ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, katılımcılara Fransa Paris'teki Kompozit Fuarı gezisi ile Tunus'ta gerçekleştirdikleri görüşmelerle ilgili bilgi verdi. Korbon Fiber projesi ile ilgili sunum yapan SDÜ Cad/Cam Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak da, Karbon Fiber malzemelerin, çeliğe göre yaklaşık 3 kat daha dayanıklı ve 5 kat daha hafif olduğu, ağırlıklı olarak uzay ve havacılık sektöründe, kara ve deniz taşımacılığında, endüstriyel malzemelerde, bina ve alt yapı güçlendirmelerinde, rüzgâr santrallerinde ve spor malzemelerinde kullanıldığını kaydetti. Karbon Fiber ürünlerinin, imalatının ve geliştirilmesinin Isparta'da da mümkün olabileceğini vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Çolak, Karbon Fiber yatırımlarının Isparta ve bölgeye büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

Turizm ve sağlıkta Isparta'nın marka olabilmesi için yapılacakların ele alındığı toplantıda, Teknokent Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu da üniversite-iş dünyası işbirliği konularındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuncay Engin Isparta Antalya Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title