Osman Ünlü: "Defnetmeyeceğiz Deme Hakkımız Yok"
Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesinin defnedilememesini değerlendiren Türkiye Gazetesi Yazarı ilahiyatçı Osman Ünlü, “Biz bunu defnetmeyeceğiz deme hakkımız yok. Onun cezasını verecek de biz değiliz” dedi.
Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilememesini değerlendiren Türkiye Gazetesi Yazarı ilahiyatçı Osman Ünlü, "Biz bunu defnetmeyeceğiz deme hakkımız yok. Onun cezasını verecek de biz değiliz" dedi.
Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesinin üzerinden günler geçmesine rağmen cenazesi hala defnedilemedi. Cenazenin vatandaşların tepkisi yüzünden defnedilemeyerek ortada kalması dini açıdan tartışmaları da beraberinde getirdi. Türkiye Gazetesi Yazarı İlahiyatçı Osman Ünlü de konuyu dini açıdan değerlendirerek açıklamalarda bulundu.
"BİZİM BUNU 'DEFNETMEYECEĞİZ' DEME HAKKIMIZ YOK"
Müslüman veya gayrimüslim birisinin vefat ettiği zaman kendi inancına göre defnedildiğinin altını çizen Türkiye Gazetesi yazarı İlahiyatçı Osman Ünlü, "İslam dünyasında Peygamber Efendimiz Muhammed (s.a.v.) itibaren zalim, gaddar veya katil olup çeşitli suçlar işleyen kimseler oldu. Bunların hepsi bir şekilde defnedildi. Tabii şimdi kamuoyu itibariyle bazı şeyler tepki topluyor ve belli yerlere odaklaşıyor. Bir kimse ne kadar büyük suç işlerse işlesin hukuk gerekli cezayı verir. Mahşer gününde Allah-ü Teala bunun hesabını sorar. Dolayısıyla bu konuda kullara düşen dinimizin bildirmiş olduğu isterse zalim olsun ve yahut hangi kötülükleri yapmış olursa olsun vefat ettiği zaman bizim bunu götürüp bir yere defnetmemiz gerekir. Biz bunu defnetmeyeceğiz deme hakkımız yok. Onun cezasını verecek de biz değiliz" dedi.
"CEZALARI BİZİM KUL OLARAK BURADA VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
Fert olarak ülkemizde veya başka ülkelerde ceza verilmeye kalkıldığı zaman anarşinin doğacağını ifade eden Ünlü, "Allah-ü Teala'nın ahirette vereceği cezaları bizim kul olarak burada vermemiz mümkün değil. Bize düşen onu defnederek Allah-ü Teala'ya havale etmek. Fıkıh kitaplarında bir kimse vefat ettiğinde acil olarak onu defnetmek buyruluyor. Onu bekletmek doğru değil. Her ne kadar suçu büyük olmuş olsa bile onunda bir ailesi var. Madem ki karşı tarafı düşünüyoruz, onun ailesinin de düşünülmesi lazım. Vefat eden kimse inancını neyi gerektiriyorsa bir an önce defnedilmelidir" şeklinde konuştu. - İSTANBUL