Osmaniye Okü Bilim Fuarını 10 Günde, Binlerce Liseli Ziyaret Etti
Okü Bilim Fuarını 10 günde, binlerce liseli ziyaret ettiTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nce 'Osmaniye Bilimi Yuvasından Öğreniyor' sloganıyla düzenlenen Korkut Ata Bilim Şenliği...
Okü Bilim Fuarını 10 günde, binlerce liseli ziyaret etti
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nce 'Osmaniye Bilimi Yuvasından Öğreniyor' sloganıyla düzenlenen Korkut Ata Bilim Şenliği fuarını liseli binlerce öğrenci ziyaret etti.
OKÜ Merkez Kütüphane önündeki alanda düzenlenen şenlikte, üniversiteli öğrenciler tarafından hazırlanan, eğitim, bilim, kültür ve teknoloji projelerinin tanıtımı ve paylaşımı yapılarak lise öğrencileri ve etkinliğe katılan ailelerin bilinçlenmesi sağlandı.
DENEYSEL UYGULAMALAR ANLATILDI
6 Mayıs günü başlayan ve 10 gün boyunca devam eden Korkut Ata Bilim Şenliği'nde Robotik, Kimya, Gıda, Mühendisliği, Enerji ve STEM gibi popüler uygulamalar yer aldı. Bu kapsamda hedef kitlelere hidroelektrik santrallerinin çalışma prensipleri anlatılarak, elektriğin sadece enerjinin bir türü olduğu ve enerji dönüşüm sistemlerinde verim kavramı uygulamalı sunuldu. Bunun yanı sıra robotik kolların çalışma prensipleri, sağlıktan sanayiye kadar geniş alanda kullanıldığı ve geliştirilebilir olduğu, otonom araç ile çizgi izleyen robot ve güneş takip sistemi uygulamaları, bunların yanında hedef kitlelere özellikle gençlerin tükettiği gıdalardan meyve suları ve meyve aromalı içeceklerle ilgili farkındalık yaratma amaçlı deneysel uygulamalar kurulan stantlarda anlatıldı.
AMAÇ, BİLİME ULAŞILABİLİRLİĞİN ZOR OLMADIĞINI GÖSTERMEK
Korkut Ata Bilim Şenliği proje yürütücülüğünü yapan Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Önder Kaşka, amaçlarının Osmaniye genelinde bilime ulaşılabilirliğin zor olmadığını, bilimle ilgili lise seviyesindeki öğrencilerin ne yapabileceklerini onlara öğretmek olduğunu söyledi. Toplamda 16 deney başlığı adı altında 16 farklı deney yapıldığını kaydeden Kaşka, Bunların içerisinde, Gıda, Kimya, Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliğindeki öğrencilerimizin kendi gayretleri ve TUBİTAK'ın sağladığı maddi destekle yaptıkları projeleri burada sergilemeye çalıştık dedi.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Atasoy ise 10 günlük süre zarfında 6-7 bin öğrencinin fuarı ziyaret ettiğini belirterek, Hedef kitle sayımız toplamda 19'du ancak projemizdeki hedef kitle okullarımız haricinde bir çok okuldan da talepler geldi ve binlerce öğrenciye burada eğitim verebildik. Bu gerek bizim için gerekse Osmaniye açısından gurur verici bir durum. İl merkezi ve ilçelerden bir çok okuldan ziyaretçilerimiz oldu ve buradaki atölyelerde aktif olarak bulundular.Öğrencilerimiz derslerde almış oldukları teoride kalan yani sözel kalan bilgileri aslında burada pratiğe yani uygulamaya dökebildiler diye konuştu.