Haberler

Osmaniye Şehidine Ağladı

Abone Ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı İncebel mevkiinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi, memleketi Osmaniye'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.26 yaşındaki şehit Erzi'nin cenazesi,...

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı İncebel mevkiinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi, memleketi Osmaniye'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

26 yaşındaki şehit Erzi'nin cenazesi, Osmaniye Garnizon Komutanlığı'na ait askeri bir helikopter ile Osmaniye'ye getirilmesinin ardından, burada askeri araca yüklenerek, Issızca köyündeki şehidin evinin yakınlarında bulunan Şehit Ahmet Çalık İlköğretim Okulu'na getirildi. Erzi'yi son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyen şehit yakını ve çok sayıda vatandaş, adeta okul bahçesine akın etti. Kimi şehit yakınları fenalaşarak, baygınlık geçirirken bölgede bulunan sağlık ekipleri de rahatsızlananlara anında müdahale etti. Şehit annesi Fatma Erzi ve şehidin kız kardeşleri de fenalaşınca, onlara da ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.

Okul bahçesi içindeki sağlık ekiplerinin az, üzüntü ve kederden fenalaşıp, baygınlık geçirenlerin sayısının da fazla olması nedeniyle zaman zaman gergin anlar yaşandı. Cenazeye katılanlar, sağlık ekiplerine tepki gösterirken, tartışma da büyümeden önlendi. Okulun dışında bekletilen iki ambulanstan birinden çıkartılan sedyenin, fenalaşanlara müdahalede bulunmak üzere okul bahçesinden içeri girmeye çalışırken, bahçe kapısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzasını taşıyan bir çelenk, karmaşada yere düşüp parçalandı. Bir vatandaş, düşen çelengi yerden kaldırıp, muhafaza altına alırken, sedyenin okul bahçesinden içeri girerken, fenalaşan şehit yakınlarına da ambulansa alınarak, burada müdahale edildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi'nin cenazesi daha sonra Issızca köyü'nde bulunan baba ocağına getirildi. Burada baba Yahya Erzi, oldukça üzgün ve bitkin olduğu gözlemlenirken, durmakta güçlük çekerken, yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durdu. Bu esnada bir şehit yakını daha baygınlık geçirince sağlık ekipleri müdahale etti. Buradaki vedalaşmanın ardından, şehidin cenazesi Issızca Camisi'ne getirildi. Şehit Erzi için öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Törene; Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Osmaniye milletvekileri Durdu Mehmet Kastal, Suat Önal ve MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aki, Osmaniye Garnizon Komutanvekili Piyade Albay Salih Taşkın, Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Özbek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Celalettin Cerrah, şehidin babası Yahya Erzi ve kardeşlerine başsağlığı diledi. şehidin 7 aylık hamile eşi 23 yaşındaki Sultan Erzi de, güçlükle ayakta durup, eşinin ardından gözyaşı döktü. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftü Yardımcısı Behçet Bilgin cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin cenazesi, askeri törenle götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi. Amanos Dağları eteğinde bulunan mezarlık çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Kato Dağı Osmaniye Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title