Haberler

Otizmli Öğrencinin Ailesinden Suç Duyurusu

Abone Ol

Otizmli Cem Görkem Gündoğdu'nun ailesi, Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarında uygun koşullar sağlanmadığı için çocuklarının başarısız olduğu gerekçesiyle, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu...

Otizmli Cem Görkem Gündoğdu'nun ailesi, Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarında uygun koşullar sağlanmadığı için çocuklarının başarısız olduğu gerekçesiyle, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Otizm Platformu üyesi bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Gruptakiler adına açıklama yapan avukat Sedef Erken, kendisinin de otistik bir çocuk annesi olduğunu belirterek, bugünün Dünya Çocuk Hakları günü olduğunu ve otizmli bir çocuğun eğitim haklarını savunmak için toplandıklarını ifade etti.

Mersin'de yaşayan otizmli 15 yaşındaki Cem Görkem Gündoğdu'nun babası Cezmi Gündoğdu'nun, çocuğunun eğitimde ayrımcılığa uğradığı ve eğitim hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle kendilerine başvurduğunu anlatan Erken, piyano çalmayı çok sevmesine rağmen Cem Görkem'in, kendisi için uygun sınav şartları oluşturulmaması nedeniyle Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarında başarısız olduğunu savundu.

Erken, "Bugün tüm aileler ve Otizm Platformu olarak otizmli çocuklarımızın eğitim haklarının artık verilmesi için gereken adımların atılmasını talep ediyoruz" dedi.

Baba Cezmi Gündoğdu ise çocuğunun piyano çalma konusunda çok başarılı olduğu için Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarına girmek istediğini dile getirdi. Çocuğunun otistik olduğunu belirterek okul yönetiminden çocuğun durumuna uygun sınav yapmalarını istediklerini ifade eden Gündoğdu, farklı koşul oluşturulmadan diğer çocuklarla aynı statüde sınava tabi tutulan çocuğunun sınavda başarısız olduğunu ileri sürdü.

Gündoğdu, sınav sonucunun belli olmasının ardından çocuğunun bir hafta okula gidemediğini söyleyerek, "Morali ve psikolojisi bozuldu. Sonra meslek lisesine göndermek durumunda kaldık" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, suç duyurusu dilekçesi Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na verildi.

Dilekçede, Nevid Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yöneticileri hakkında "Eğitim ve öğretimin engellenmesi" ve "Ayrımcılık" suçlarından dava açılması ile ilgililerin cezalandırılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Sedef Erken Gündoğdu Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title