Haberler

Oymak, Aşıyı Satanlara Sitem Etti

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa Eski Belediye Başkan Adayı ve Öğretim Görevlisi Mehmet Oymak, Urfalı fıstık üreticisinin aşı bulamadığından dert yandı.

Her sene bol olan aşının bu sene parayla satıldığına sitem eden Oymak, bu işin yapanları Allah'a havale ettiğini söyledi. Oymak, "Millet ile devleti biri birine düşman eden bürokrasidir dersek ağır mı olur? Dinleyiniz. İddia Urfa fıstık şehri. Güzel. Devlet dikimine destek veriyor. Güzel. Hatta Urfa'da yok ama Siirt gibi bazı şehirlerde ileri görüşlü valiler fıstık fidanını bedava bile dağıtmışlar. Güzel.
Gelin görün ki, her ne hikmetse bu yıl fıstıkçılar aşı bulamıyorlar. Kuraklık mı sebep? Bilinmez. Şimdi aşıya gelmiş fidanlar için üretici- çiftçi fellik fellik aşı arıyor, bulamıyor. Olmamış. Bulunmuyor. Bir yerde varmış. Ceylanpınar TİGEMDE. İşte fırsat bu fırsat. Tarih boyunca bedava olan, hatta dağıtmak sevap bilinen, bu sebeple birbirine hediye edilen aşı bu sene yok. Çok kıt. Fırsat bu fırsat, çiftçiye destek veren devletin memuru aşıyı paraya çeviriyor. Gözü açık ya. Sözümüz bu noktada yetkililere. Aşı için ayrı bir iş işlem ve maliyet yok. Allah fıstık nesli devam etsin diye meyveli ağacın içine aşıyı yerleştirmiş.
Şimdi devletin adamları millete; tamamen Allah'ın ikramı olan aşıyı parayla satıyor.
Ayıp ve günah. Zaten aşı bulamamaktan dolayı daralan fıstık ziraatçilerine bu ceza neden? Devlet bu paraya mı muhtaç kaldı? Dediğim gibi hiçbir maliyet girdisi olmayan tamamen Hüda-nabit bu konuya parayı sokmayı başaranları Hüda'ya havale ediyoruz" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Ekonomi Yerel Yaşam Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title