Haberler

Özdemir: Alevi Kardeşlerimizi Hiçbir Zaman Ötekileştirmedik

Abone Ol

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayları Harun Özdemir, parti olarak Alevileri hiçbir zaman ötekileştirmediklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin inanç özgürlüğüne sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, "Bu güzel topraklarda yüzyıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Türkiye'de herkes askere gidiyor. Hepimiz vergi ödüyoruz. Hepimiz eşitiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya gerek var mı?" diye sordu. Geçen hükümetlerin mevcut politika ve uygulamalarıyla Alevi inancını yok sayarak, bu kitleye karşı sistematik bir uygulama yaptığını söyleyen Özdemir, "Biz şimdiye kadar Alevi kardeşlerimizi hiç bir zaman ötekileştirmedik. Alevi sorunlarını ilk kez masaya yatıran AK Parti'dir." diye konuştu.

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayları Harun Özdemir ve Cemal Bekle, Torbalı'da esnaf ziyareti yaparak vatandaşların sorunlarını dinledi. Kuşçuburun ve Arapçı mahallelerini dolaşan AK Partili vekiller, Torbalı seçmeninden destek istedi. AK Partili adaylar, Torbalı Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Engin Türkdoğan'a konuk oldu.

Roman milletvekili adayı Cemal Bekle de, sorunların çözümü için çözüm mekanizmasında olunması gerektiğini belirtti. Bekle, "Ben AK Parti'de çalışmaya başladığımda 'Romanım' dedim. Hiç bir önyargı ile karşılaşmadım. Aynısı Aleviler için de geçerlidir." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title