Haberler

Özel Eğitimi İyileştirme Projesi

Abone Ol

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Özel Eğitimi İyileştirme Projesi ile 3 yılda özel eğitim okullarının fiziki alt yapılarını güçlendirmeyi, derslikleri gerekli araç-gereçlerle donatmayı, meslek edinme atölyeleri ile özel eğitim ve destek eğitim sınıflarını standart hale...

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Özel Eğitimi İyileştirme Projesi ile 3 yılda özel eğitim okullarının fiziki alt yapılarını güçlendirmeyi, derslikleri gerekli araç-gereçlerle donatmayı, meslek edinme atölyeleri ile özel eğitim ve destek eğitim sınıflarını standart hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

"Özel Eğitimi İyileştirme Projesi" protokol imza töreni, Eyüp'teki Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Törende konuşan Erdem, Özel Eğitim Okulları Meslek Edinme Atölyeleri'nde daha iyi eğitim ve öğretim imkanı sunmayı, eğitimde 2023 hedeflerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin mesleki eğitim ve beceri kazanmaları amacıyla bakanlık tarafından özel eğitim ve mesleki eğitim merkezleri ve özel eğitim iş uygulama merkezlerinin açıldığını anlatan Erdem, şunları kaydetti:

"Ülkemiz genelinde 141 özel eğitim mesleki eğitim merkezi bulunmaktadır. Bu okullarda şu anda 12 bin 103 öğrenci eğitim almaktadır.

Bu merkezlerde öğrencilerimizin, temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim verilmektedir. 'Özel Eğitimi İyileştirme Projesi', özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere verdiğimiz önemin en güzel örneklerinden biridir. Proje ile 3 yıl içerisinde özel eğitim okullarımızın fiziki alt yapılarını güçlendirmeyi, dersliklerimizi gerekli araç-gereçlerle donatmayı, meslek edinme atölyeleri ile özel eğitim ve destek eğitim sınıflarını standart hale getirmeyi hedeflemekteyiz. 2016 yılında 100 atölyenin yapımı tamamlanmış, 2017 yılı sonunda atölyelerin sayısının 250'ye çıkarılması amaçlanmaktadır."

Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında öğrencilerin mesleki gelişim süreçlerini güçlendirmek, mezuniyet sonrası istihdam imkanlarını artırmak, zorunlu eğitimi tamamlamış özel eğitim ihtiyacı olan bireylere iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla protokol imzalanacağını belirtti.

İş-Kur ve bakanlık arasında iş birliği protokolü imzalandı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, hedeflerinde 428 atölyeyi bitirmek olduğunu ancak son aşamada ellerine geçen imkanlarla sayıyı 600'e çıkardıkları bilgisini paylaşarak, şunları aktardı:

"Her geçen gün kendi kendimize yarışır bir hale geldik.

Özel eğitim merkezi eğitim merkezlerimizde aldıkları eğitimlerle özel eğitimli öğrencilerimiz bazı iş çevrelerinde istihdam edilebiliyorlardı. Ancak bu da çok sınırlıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve İş-Kur Genel Müdürlüğümüz ile bir protokol imzalayacağız. İş- Kur ile yapacağımız bu iş birliği sayesinde artık bizim özel eğitim öğrencilerimiz de serbest ve normal iş gücü piyasasına normal bir birey gibi girmiş olacak. Bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı."

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü İsmet Köksal, İş-Kur'un istihdama en fazla katkı sağlayan kurum olduğunu belirterek, "Bu proje sadece istihdam odaklı değil manevi yönü de olan bir projedir. 2014'ten beri 600 projede engellilerimizle aktif olarak çalışmaktayız. Bir kısım engellimizi işveren bir kısım engellimizi de kalifiye eleman olarak yerleştirdik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İş-Kur ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında özel eğitim gören çocukların mezun olduktan sonra istihdam olanaklarını artırmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Törende, özel eğitim gören öğrenciler katılımcılara folklor gösterisi sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Erdem Ahmet Edip Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title