Haberler

(Özel Haber) Dünyayı 'Gri'den Kurtaran Adamlar

Abone Ol

Sokaklarda bir dönem izinsiz graffiti yapan gençler, şimdilerde kurdukları Boyalı Eller ajansıyla sokağı sanatla buluşturuyor.şehri renk karnavalına dönüştürüyorlar.

Sokaklarda bir dönem izinsiz graffiti yapan gençler, şimdilerde kurdukları Boyalı Eller ajansıyla sokağı sanatla buluşturuyor.

Çocuk yaşta illegal yollardan duvarlara graffiti çalışmaları yapan Ulaş Çelik ve Uğur Oğuz Erdem isimli iki arkadaş, bu yetenekleri sayesinde

şehri renk karnavalına dönüştürüyorlar.

Güngören Belediyesi'nin desteğiyle kurdukları Boyalı Eller ajansıyla graffiti ile uğraşan iki arkadaş, bu sanatı herkesle tanıştırmak ve dünyayı gri'den kurtarıp kainatın tüm renklerini insanlara sunmak istediklerini belirtti.

Çocuk yaşlardan beri graffiti sanatı ile uğraştıklarını belirten Ulaş Çelik, "Amatör olarak graffiti ile uğraşan sanatçılardık. 2006 yılında Güngören Belediyesi ile Türkiye'nin en uzun graffiti duvarını boyadık. Sonrasında Türkiye'nin ilk grafiti festivalini düzenlemek kısmet oldu. Projeler yaptık ve bu meslek haline geldi. Firmamız Boyalı Eller'i kurup belediyeler ve özel sektörden projeler almaya başladık" dedi.

Daha önce illegal yollardan graffiti yaptıkları için çevrelerinden dışlandıklarını dile getiren Ulaş Çelik, şöyle konuştu: "İzin alınmadan yapılan çalışmalara insanlar hoş yaklaşmayabiliyor. Kendinizi yeterince ifade edemiyorsunuz. Biz de seneler önce illegal şekilde grafitiler yapardık. Bu yüzden bir takım sıkıntılar yaşardık. Ama ondan sonra insanlara bunun bir sanat olduğunu misyon edindik. Onun üzerine legal çalışmalar yapmaya başladık. Halkın inanılmaz olumlu tepkisini alıyoruz."

"Çocuklar bizi idol alıyor" diyen Ulaş Çelik, "Çocuklar graffitinin kötü bir şey olmadığını anlıyor. Biz, kamu yararına graffiti terimini bu işin içine soktuk. Bunu illegal yapanlara saygı duyuyoruz. İnsanlar bizden fabrikalarını, showroomlarını, kurumsal firmalar temalandırma çalışmalarını talep ediyor. Belediyelere, altın duvarlar, köprü altları, kendi projemiz olan Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığımız çöp tenekelerini boyama projesini, trafolar gibi alanları boyuyoruz. Gri duvarları renkle buluşturuyoruz"

Kendilerine verdikleri fırsattan dolayı Güngören Belediyesi'ne teşekkür eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Boyalı Eller'i 2010 senesinde kurduk. Yetenekli sokak sanatçılarının yeteneklerini değerlendirebileceği bir ajans kurduk. Böyle bir iş alanı yoktu, böylece bir istihdam oluşturduk.

Yaptığımız bir yandan sosyal sorumluluk projesi olarak da görülebilir. Bize bu yolu açan Güngören Belediyesi oldu. Güngören'in her tarafında çalışmalarımız var. Güngören'i sanatla buluşturduğumuza inanıyoruz. Grafiti modern çağın sanatı olarak lanse ediliyor. Sergi salonlarına sığdırılmamış bir sanat. Ülkemizde insanlar graffitiyi artık tanıyor, içeriğini yeni yeni öğrenmeye başladı. İnsanlar çok beğeniyor. Gri bir duvar görmektense, renkli bir duvar görmeye kimsenin itirazı yok."

Uğur Oğuz Erdem ise, "Biz dünyayı griden kurtarıp gökkuşağını yeryüzüne indirmeyi misyon edinmiş sanatçılarız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ulaş Çelik Güngören Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title