Gaziantep Ünivresitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun Açıklaması
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, doktorların eskiden halk arasında iki tık-tık, iki şık-şık gibi yanlış bir şekilde tanımlandığını söyledi.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, doktorların eskiden halk arasında iki tık-tık, iki şık-şık gibi yanlış bir şekilde tanımlandığını söyledi.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'ne bir program düzenlendi. Hastanesi'nin Konferans Salonu'nda yapılan programa, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Hamza Ağca, Prof. Dr. Kemal Bakır, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Başhekim Prof. Dr. Metin Kılıç, Prof. Dr. H. Ergün Dülger, Prof. Dr. Feridun Işık ve Doç. Dr. Ercan Küçük Osmanoğlu katıldı. İlk olarak bir konuşma yağan Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, doktor mesleğinin son derece onurlu ve son derece erdemli bir meslek olduğunu söyledi. Acı çeken insanların acılarını dindirmek ve en zor zamanlarında onların yanında olmanın tıp mesleğinin bir özelliği olduğunu dile getiren Aladağ, "Onların acılarına çözüm bulmak çare bulmak, derman olmak, bulunamıyorsa insanların fiziksel ve ruhsal anlamda iyileşmesini sağlamak, hayat kalitelerinin yükselmesini sağlamak tıp mesleğinin birinci özelliğidir" dedi.
"İKİ TIK-TIK, İKİ ŞIK-ŞIK"
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun ise "Doktorlar iki tık-tık iki şık-şık gibi halk arasında eskiden yanlış bir şekilde tanımlanmış. İşte para kazanıyorlar vs. falan. Hepiniz bilirsiniz iki çekici vurup şu ücreti isteyen onun arkasında 20 sene artı iki dakikalık bir işlem yapıyor. 20 sene artı 5 dakikalık bir işlem gibi. Arkasından bagajında getirdiği büyük bir eğitim tecrübeyi de insanlar ne yazık ki görmemiştir. İnsan yetiştirirken şunu atlamamalıyız diye düşünüyorum. Biz neticede insana dokunuyoruz. Ama en çok dokunan da biziz. Baktığınız zaman en çok dokunanlar biz ve hemşireleriz. Ama dokunduğumuz şeyin bir metaa ve eşya olmadığını da farkında bir hekim yetiştirmek gerektiğini düşünüyorum "dedi.
Son olarak bir konuşma yapan Tabipler Odası Başkanı Hamza Ağca ise niteliği gözetmeyen ve artık aşırı tüketime varan yaklaşımla sağlık hizmeti sunulmasını olumlu bulmadığını söyledi. Ağca, "Tüketim amaçlı müşteri memnuniyeti odaklı sağlık hizmeti olmaz. Sağlık hizmeti ihtiyacı olan hastalara gerektiği kadar verilir. Muayene odası kapılarına, acillere yeteri kadar zaman ayıramayacağımız hakka da hasta yığmak sistemin iyi işlemediği gösterir. Artan muayene sayıları övünülecek değerler olarak görülmemeli, hangi tedbirlerin bu sayıları azaltabileceğini hep birlikte bulmalıyız "diye konuştu.
Daha sonra Prof. Dr. Faik Çelik, bir sunum gerçekleştirdi. - GAZİANTEP