Haberler

(Özel Haber) Gaziler Atık Kağıt Toplayarak Fakir Öğrencilere Yardım Eli Uzatıyor

Abone Ol

Hakkari'de 1995'de bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada başından vurularak tekerlekli sandalyeye mahkum olan gazi Sebahattin Aslan, kendisi gibi gazi olan arkadaşlarıyla atık kağıt toplayarak özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu...

Hakkari'de 1995'de bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada başından vurularak tekerlekli sandalyeye mahkum olan gazi Sebahattin Aslan, kendisi gibi gazi olan arkadaşlarıyla atık kağıt toplayarak özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki fakir öğrencilere yardım etmek için kampanya başlattı.

Hakkari Dağ Komando Taburu'nda uzman çavuş olarak görev yaparken, ihbar üzerine Hakkari'nin Karadağlar mevkisine gittikleri sırada PKK ile girilen çatışmada başına isabet eden mermiyle yaralanan gazi Sebahattin Aslan (45), 20 yılda 13 ameliyat geçirdi. Şimdi tekerlekli sandalyede hayatını sürdürebilen Aslan, boş boş oturmak yerine vatana ve millete hizmet için kolları sıvadı.

Gazi Sebahattin Aslan, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da imkanı olmayan öğrencilere yardım etmek ve onların dağa çıkmalarını önlemek amacıyla, 10 gazi arkadaşıyla birlikte "Geleceğimizi Çöpe Atmayın Eğitime Saklayın" projesini hayata geçirdi.

Gaziler önce Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret ederek destek istedi. Vali Coş'un desteğini alan gazilerin projesine, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'te katkı sağladı.

Artık okullarda atık kağıtlar atılmayacak, belirli günlerde toplanacak.

Projeyi hayata geçiren gaziler okullardan tek tek atık kağıt toplamaya başladı. Gaziler sadece okullarda değil, öğrencilerin geleceği için çevrelerindeki bütün atık kağıtları toplamaya başladı.

Gazi Sebahattih Aslan tekerlekli sandalyesiyle okulun yanı sıra evinin yakınında bulunan dükkanları da tek tek gezerek kağıt toplamaya başladı. Proje başladıktan sonra gaziler kısa sürede 5 tona yakın atık kağıt topladı. Bu kağıtlar geri dönüşüme gönderilerek geliri fakir öğrencilere gönderilecek.

25 günde arkadaşlarıyla birlikte 5 tona yakın atık topladıklarını belirten gazi Aslan, "Okul okul gezip gençlerimize sinevizyonla ne yaptığımızı anlatacağız. Çevre bilincinin ekonomiye katkısını anlatacağız ve onlardan yardım isteyeceğiz" dedi.

Aslan yaptıklarının çok anlamlı olduğunu söyleyerek, "Vatanın her toprağı birdir. Ben Adanalıyım ama Hakkari, Van ve Diyarbakır'daki de benim vatandaşım. Bizim burada eğer ki böyle bir imkanımız varsa, gazi olarak Güneydoğu'daki öğrencilerimize de yardım edeceğiz" diye konuştu.

Eski Şehit Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar ise amaçlarının hem çevre bilincini geliştirmek hem de ekonomiye katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek, "Biz vatan savunmasında uzuvlarımızı kaybettik. Ancak evde oturup bir şeyleri seyretmek yerine vatana bu halde de hizmet etmek için kolları sıvadık. Okullardan ve işyerlerinden başladık. Buradan topladığımız atıkları geri dönüşüme veriyoruz. Buradan elde edilen gelir milli eğitime aktarılıyor oradan da fakir öğrencilere" dedi.

Güluçar, bu kampanya sonucunda özellikle Türkiye'nin en muhtaç yeri olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki çocukları unutmayacaklarını, yardım yapacaklarını söyledi.

Şırnak'ta gazi olan Mehmet Ali Bakır ise gazi olarak Türkiye'nin dört bir yanına yardım etmek istediklerini bunun için yola çıktıklarını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hüseyin Avni Coş Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title