Haberler

Kaz Dağları'nda Ritim ve Dans Heyecanı

Güncelleme:
Abone Ol

Dünyaca ünlü ritim ustası Mısırlı Ahmet, 'Uluslararası Ritim ve Sanat Kampı'nı dördüncü kez efsanevi Kaz Dağları eteklerinde kurdu.

Dünyaca ünlü ritim ustası Mısırlı Ahmet (Ahmet Yıldırım), 'Uluslararası Ritim ve Sanat Kampı'nı dördüncü kez efsanevi Kaz Dağları eteklerinde bulunan Güre beldesinin Ağlayan Şelale mevkiside kurdu.

Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunan Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi, bu yıl dördüncü kez uluslararası bir kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 27 Temmuz'da başlayarak 12 Ağustos'ta halka açık final konseri ile tamamlanacak olan ve Güre Belediyesi'nin ev sahipliğinde altıncısı gerçekleştirilecek olan 'Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı'na Japonya'dan, Rusya'ya bir çok ülkeden 100'ün üzerinde sanatçı katılıyor. İçilebilen buz gibi suyu olan dere kenarında, doğayla iç içe gerçekleşen kampa katılanlara, alanlarında uzman eğitimciler tarafından müzik, dans, yoga ve ritim eğitimleri veriliyor.

Konsantrasyonun bozulmaması amacıyla dışarıdan gelen misafirlere kapalı olarak gerçekleştirilen kampta kalan sanatçılar, odun ateşinde kendi pişirdikleri yemekleri, aynı dili konuşmadıkları farklı ülkelerden gelen sanatçı arkadaşlarıyla paylaşıyor. Müzik, dans ve ritim uğruna ülkelerinden kalkıp Türkiye'ye gelerek Kaz Dağları'nda kamp yapan onlarca sanatçı, her gün belirli aralıklarla Mısırlı Ahmet'in verdiği derslere katılıyor. Günlerdir hiç şehre inmeyen sanatçıların şehirden alınabilecek tüm ihtiyaçlarını ise Güre Belediyesi temin ediyor.

KAMPA, 16 ÜLKEDEN ÜNLÜ SANATÇILAR KATILIYOR

Çok sayıda ödülü bulunan dünyaca ünlü ritim ustası Mısırlı Ahmet, kısa bir darbuka ritim şovu gerçekleştirdikten sonra kamp ile ilgili konuşma yaptı. Mısırlı Ahmet, "Geçen yıl kampımıza 14 ülkeden katılım vardı. Bu sene yaklaşık 16 civarında ülkeden sanatçının katılması planlandı. Şu anda kampımızda Japonya, Kolombiya, Azerbaycan, Rusya, Almanya, Belçika, Avusturya ve Lübnan gibi bir çok ülkeden yüzün üzerinde amatör ve profesyonel sanatçı gelmiş durumda ve her gün katılımlar sürüyor. Dünyaca ünlü saksafonist Fabrizio Kassol da kampımızda olacak. Kampımızda müziğin yanı sıra, yoga, Taichi, Latin ve Azerbaycan dansları yer alıyor. Kampımız tamamen sanat, yoga, dans, ritim armonisinin harmanlanıp geçtiği, yeni şeylerin üretildiği bir kamptır. Ramazan Bayramı içerisinde de bir gün halka açık olarak Güre beldesinde bir konserimiz olacak" dedi.

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka'da, beldelerinde böylesine güzel bir sanatsal etkinliğin dördüncü kez yapılmasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Bu sadece bir ritim kursu değil, gerçekten dünya çapında önemli bir olaydır. Bunun için değerli hoca Mısırlı Ahmet'e Güreliler adına teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek devam etme düşüncesindeyiz" dedi.

DIŞ DÜNYADAN UZAK TAMAMEN DOĞAYLA İÇ İÇE

Yeşil bir vadinin içinde bulunan Ağlayan Şelale ile çekirge sesleriyle huzur bularak, dış dünyadan uzak bir ortamda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren katılımcılar, Mısırlı Ahmet ve Güre Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kamptaki kurslara Türkiye'den katılan Afrika asıllı Müslüman Banu Marks, kampta evrenselliği yaşadıklarını söyleyerek, "Kaz Dağları'nda böylesi bir etkinlikte yer almak büyük bir mutluluk ve heyecan veriyor. Bu kampta farklı ülkelerden gelen, farklı kültürlerin bir arada kaynaşması yaşanıyor" diye konuştu. İstanbul'dan katılan tanınmış tiyatro oyuncularından ve Drama Atölyesi'nin tiyatro eğitmeni Berivan Karaman ise, "İlk katıldığımda biraz heyecanlıydım. Doğa ile iç içe tiyatro yapmak nasıl olacak diye heyecanlanıyordum. Kampa girdiğim andan itibaren bambaşka bir büyü ile karşılaştım. Burada hangi yöne baksam bir efsane var. Burası inanılmaz bir kültürel birikimle dolu. Bunları görüp yabancılara aktarmak muazzam bir şey" dedi.

"KENDİ ÜLKEMİN FOLKLORUNU BURADA PAYLAŞABİLİYORUM"

Latin ve Azeri dans eğitmeni olarak kampa Azerbaycan'dan katılan ünlü eğitmen Nigar Sultanova da, "Ben bu kampa dans hocası olarak 3. kez katılıyorum. Bu kamp benim için gurur verici ve mutlu edici. Burada, kendi ülkemin folklorunu farklı ülkelerden gelen insanlarla paylaşabiliyorum. Aynı zamanda kendim de bütün eğitim atölyelerine katılıyorum. Yeni bir şeyler öğreniyorum. Bu da bana koreografi anlamında çok yardımcı oluyor" dedi.

'Altıncı Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı'na bu yıl katılan sanatçılardan bazıları şöyle; Ritimde Mısırlı Ahmet (Ahmet Yıldırım), Latin ve Azeri Danslarda Azerbaycan'dan Nigar Sultanova, Yoga'da Ukrayna'dan Boris Faktoroviç, Taichi'de Colombiya'dan Fabiau Torres, Drama Atölyesi'nden Berivan Karaman, Anadolu Halk Dansları'ndan Hayati Şengül, Ney'de Murat Berber, Ritim'de Erdem Erol, Tar'da Azerbaycan'dan Şehriyar İmanov, Kemençe'de Azerbaycan'dan Elmur Mikaylov, Belçika'nın dünyaca ünlü Aka Moon Grubu'nun müzik direktörü Fabrizio Cossol ve İspanya'dan perküsyon gurubu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mısırlı Ahmet Azerbaycan Güre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title