Özel Haber) Silifke'deki Çiçek Serasında Üretim Yıl Boyunca Devam Ediyor
Silifke Belediyesi, ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarında kullandığı çiçek ve bitkilerin üretiminin, belediyeye ait bitki üretim merkezinde devam ettiğini bildirdi.
Silifke Belediyesi, ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarında kullandığı çiçek ve bitkilerin üretiminin, belediyeye ait bitki üretim merkezinde devam ettiğini bildirdi. Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, çiçek serasında yıllık 100 binin üzerinde bitki ve çiçek üretildiğini belirtti. Öngel, bu sayede belediye olarak bitki ve çiçeğe para harcamadıklarını ve tasarruf ederek ilçeye hizmet ettiklerini vurguladı.
Silifke Belediyesi Bitki Üretim Merkezi olarak bilinen çiçek serasında üretimin yıl boyunca devam ettiği kaydedildi. Çiçek serasından daha önceki yıllarda atıl durumda olan ve istenilen verimin alınamadığını kaydeden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kendi dönemlerinde çiçek serasını yeniden canlandırdıklarının altını çizdi. Şu an Silifke'nin tüm çiçek ve bitki ihtiyacının belediye çiçek serasından karşılandığını ifade eden Öngel, "Bu şekilde dışarıya para harcamıyor, belediyemize ek bir külfet getirmiyoruz. Tasarruf ediyoruz ve bu şekilde de ilçemize hizmet ediyoruz" dedi.
Belediye çiçek serasının şu an tam kapasite ile çalıştığını kaydeden Öngel, hem süs bitkisi, hem saksı çiçeğinin burada üretildiğini belirtti. Belediyece uzun yıllardır sürdürülen mezarlıklar projesi çerçevesinde mezarlıklara dikilen güllerin burada yetiştirildiğini beyan eden Öngel, "Ayrıca yaptığımız parkların bitkisi, orta refüj ve kavşakların bitkilerini, çiçeklerini buradan karşılıyoruz. Diktiğimiz ağaçları burada yetiştiriyoruz. Çelikleme, aşılama gibi işlemleri burada yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitkiden 100 bin adet üretim gerçekleştiriyor, ilçemize armağan ediyoruz" diye konuştu.
Belediye serasında yetişen bitkilerin şu sıralarda üretim aşamasında olduğunu belirten Bayram Ali Öngel, şöyle devam etti:
"Çelik ile üretim yapılmaktadır. Çelikten üretilen bitkilerimiz çalı türü bitkiler olup gül, begonvil, fırça çalısı, çit bitkileri, çalı mineler, pitosporum, taflan, Japon gülleri, minyatür güller ayrıca çok yıllık ağaç türleri yetiştirilmektedir. İskendurun kauçuğu, defne, güllük ağacı, palmiye, hurma, benjamin kauçuğu, mazı, ardıç, piramit serviler. Seramızda ayrıca kışlık ve yazlık olmak üzere mevsimlik çiçek yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Süs lahanası, aslan ağzı, hercai menekşe, gazanya, Çin karanfili, kadife, ceylan gözü, mine çiçekleri, yıldız çiçeği, sardunya, mevsimlik çiçeklere verilebilecek çeşitlerdir. Belediyemiz serasında yıllık ortalama 100 bin mevsimlik çiçek, 15 bin çalı türü bitki 10 bin ağaç türü bitki yetiştirilmektedir. Yıllık yetiştirilen mevsimlik çiçeklerin tümü parklarımıza dikilmektedir. Yıllık çalı ve ağaç türü bitkilerden 6 bin 500 adedi dikilmektedir. 15 yılda 812 bin mevsimlik çiçek, 59 bin de çalı türü ve ağaç dikilmiştir." - MERSİN