Haberler

Vatandaşlardan Şah Fırat Operasyonuna Destek

Güncelleme:
Abone Ol

Politics araştırma şirketinin 12 şehirde yaptığı araştırmada vatandaşların yüzde 45,63'ü Şah Fırat Operasyonu'nu başarılı bulduğunu belirtti.

Hükümet ile Genelkurmay'ın birlikte yürüttüğü Şah Fırat Operasyonu'na vatandaşlardan destek geldi. 12 şehirde yapılan araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 45,63'ü operasyonun başarılı olduğunu, yüzde 29,64'ü başarısız olduğunu ifade etti. Ankete katılanların yüzde 24.73'ü ise konuyla ilgili bilgisinin olmadığını kaydetti. Vatandaşların yüzde 57'si türbenin Türkiye'ye getirilmesini isterken, MHP tabanının yüzde 44'ü, CHP tabanının ise yüzde 33'ü operasyonu başarılı buluyor.

Politics araştırma şirketi, Şah Fırat operasyonu ile ilgili İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Diyarbakır, Kayseri, Tekirdağ, Trabzon, Malatya ve Erzurum'da bin 47 kişi üzerinden yüz yüze anket yaptı.

YÜZDE 45'LİK KESİM OPERASYONU BAŞARILI BULUYOR

Politics Genel Müdürü Recep Güven, anketle ilgili bilgi verdi. ' Süleyman Şah türbesinin nerede olduğunu biliyor musunuz?' sorusuna vatandaşların yüzde 58'inin yerini bildiği cevabını verdiğini ifade eden Recep Güven, "Hükümet ve Genelkurmay'ın birlikte yürüttüğü Şah Fırat Operasyonu'nu başarılı buluyor musunuz? sorumuza katılan vatandaşların yüzde 45,63'ü başarılı bulduğunu söylerken, yüzde 29,64'ü başarısız olduğunu belirtmiştir. Yüzde 24,73'ü ise konuyla ilgili bilgisi bulunmadığını dile getirdi. Şah Fırat operasyonun parti bazında değerlendirmesinde ise, AK Partili vatandaşların yüzde 68'i operasyonu başarılı olduğunu söylerken, yüzde 18'i başarısız bulduğunu belirtmiş, bununla birlikte yüzde 14'lük bir kesim de konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söylemektedir" dedi.

CHP'Lİ VE MHP'LİLERİN OPERASYONA BAKIŞI

CHP ve MHP'li vatandaşların operasyon ile ilgili görüşlerini de anlatan Güven, şunları kaydetti: "CHP'li vatandaşların yüzde 33'ü Şah Fırat operasyonunu başarılı bulduğunu söylerken, yüzde 40'ı başarısız bulduğunu belirtmiştir. Bununla birlikte yüzde 27'lik bir kesim de konuyla ilgisi bulunmadığını söylemiştir. MHP'li vatandaşların yüzde 44'ü ise, Şah Fırat operasyonunu başarılı bulduğunu söylerken, yüzde 23'ü başarısız bulduğunu, yüzde 33'lük kesimin de konuyla ilgili olmadığını belirtmiştir."

TÜRKİYE TOPRAK MI KAYBETTİ?

Şah Fırat operasyonu ile Süleyman Şah türbesinin yerinin değiştirilmesinin Türkiye için toprak kaybına neden olup olmadığı yönündeki anket sorusu ile ilgili Güven, "Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 20,13'ü Süleyman Şah türbesinin yerinin değişmesini bir toprak kaybı olarak değerlendirirken, yüzde 42,71'i ise bu durumu toprak kaybı olarak değerlendirmemektedir. Bununla birlikte yüzde 37,16'lık kesim ise konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirtmiştir. Süleyman Şah türbesine yapılacak bir saldırının Türkiye'nin bölgede savaşın içine çekilmesine neden olur mu? sorumuza ise, ankete katılan vatandaşların yüzde 33'ü yapılacak saldırının Türkiye'yi savaşın içine çekeceğini söylerken, yüzde 21'i ise çekmeyeceğini belirtti" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLMELİ Mİ?

Süleyman Şah türbesinin Türkiye'ye getirilmeli mi? sorusuna vatandaşların yüzde 57'sinin getirilmeli cevabını verdiklerine vurgu yapan Güven, "Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 57'si Süleyman Şah türbesinin Türkiye'ye getirilmesini söylerken, yüzde 20'si Suriye'de kalması gerektiğini belirtti. Süleyman Şah türbesi Türkiye'de olsa ziyaret eder misiniz? sorusuna ise, yüzde 59'u Türkiye'de olması halinde ziyaret edeceklerini belirtmektedirler. Yüzde 19'u ise ziyaret etmeyeceklerini söylerken, yüzde 22'si kararsız kalmıştır" dedi.

İşte anketten çıkan sonuçlar;



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Şah Recep Güven Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (103)

mine:

yorumlara bakiyorumda adamsa kabahat yapmasa kabahat size yaranmak mümkünmü görmek icin bakmak lazim önce. Sevmiyorsunuz ya inad degilmi adam takla atsa sevmezsiniz kimin umrunda durmak yok yola devam

Yanıtla836
asi:

akp sizi sandıga gömüyormu, olay bitmiştir kardeşim. . . . . . . . . . . . noktaaaa

Yanıtla294
islamın dışında olmak:

ülkücüler faşistlik yaparken savundukları tek şey Atatürkçülük, CHP liler çağdaş yaşamı İslamiyeti yaşamamak olarak görürler ve Atatürkçülüğe sığınırlar … Çoğunluğu Müslüman olan ve islamın ahlaki değerleriyle huzurun hüküm sürmesi lazımken tam tersine Türkiyemiz deki ahlaksız yaşantı, cinayetler, çarpık yaşantının sebebi ve yanlışlar ortada buna neyin sebep verdiğinide düşüncelerinize bırakıyorum…. Sonra mhp ve chp liler diyorlarki Atatürk dinsiz değildi faşist değildi… ya siz nesiniz madem? kime hizmet ediyorsunuz ? Bunun tek cevabı olabilir mhp veya chp lilerin amacı ülkeyi huzursuz etmek kaoso götürmek

Yanıtla2011
mete:

kacma operasyonu evetcok basarili. cok ii kactik

Yanıtla817
ismail:

bu kadar gerizekalı insan varki memlekette başarılı diyor

Yanıtla1213
Nühü:

Kaçıp gitmek ne zamandan beri operasyon oldu ?

Yanıtla817
BİRTÜRK:

neyin başarısı BİR GECE YARISI MEZARLARI BOŞALTMAKMI? KOSKOCA ORDU PKK DAN İZİN ALIP SONRA İSİD DEN İZİN ALIP BİZ TÜRBEYİ TAŞIYACAZ BİZE ATEŞ ETMEYİN DİYEREK ORAYI BOŞALTMAKMI BAŞARI????????????

Yanıtla1212
AtasoyMobil-IOS:

Yalan haber bari yapmayin lan

Yanıtla1310
doğru yorum:

aynı kişiye dönüp dolaşıp sormuşlar

Yanıtla320
yeşil beyaz:

zannetmiyorum bence 70 i basarısız görüyor

Yanıtla715
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title