Haberler

Yeni Nesil Somun Jileti ile Artık Jilet Kazaları Yaşanmayacak

Abone Ol

Ekmek üretiminde kullanılan insan sağlığına zararlı eski usül jiletlerin yasaklanmasıyla fırınlar artık daha emniyetli ve hijyenik yerli üretim somun jiletlerini kullanacak.

Ekmek üretiminde kullanılan insan sağlığına zararlı eski usül jiletlerin yasaklanmasıyla fırınlar artık daha emniyetli ve hijyenik yerli üretim somun jiletlerini kullanacak.

Mart ayında Kocaeli'de Osman Sarıboğa adlı vatandaşın ekmekten çıkan jileti yutmasıyla soluk borusunun yırtılıp ölümden dönmesinin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından eski usül kamışlı jiletler yasaklanmıştı. Ancak fırıncılar bu jiletlere alternatif bir ürün olmamasından şikayetçiydi. Girişimci Serkan Sönmez ise fırıncıların bu sorununa çözüm bularak emniyetli ve hijyenik somun jileti üretmeye başladı. Fırıncılar Odası Federasyonu'nun da tavsiye ettiği somun jileti ayrıca 'gıdaya uygunluk' belgeli.

Yıllardır kullanılan jilet sisteminin geçenlerde üzücü bir kazaya sebebiyet vermesi üzerine Trım Bakanlığı'nın fırınlarda jiletin çıkmamasını sağlayan aparatlar kullanılmasını istediğini ifade eden Türkiye Fırıncılar Odası Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Hem emniyet, hem de hijyen bakımından daha sağlıklı olan bu tür jiletleri bundan sonra fırıncı esnafımız kullanacak. Bakanlığımızın öngördüğü bu yeni jilet sistemine Fırıncılar Federasyonu olarak biz de destek veriyoruz. Fırıncı esnafımıza bunu duyuruyoruz. Bugüne kadar üretilmeyen jilet sistemiydi. Bu üretildiği müddetçe fırıncı esnafımız da bunu kullanacak. Kullanmaması için bir sebep yok" diye konuştu.

Sönmez, yaptıkları aparatta jiletin plastik içine enjekte olduğunu ve çıkma ihtimalinin olmadığını ifade ederek, "Aynı zamanda bu ürün kullanımı bittikten sonra imha edilecek. Jilet köreldikten sonra atılacak. ve hiç bir şekilde hijyen açısından mikrop barındırmayan, gıdaya uygun ham madde, boya ve jiletten mamul bir üründür. Prototip aşamasını geçtik, şu an seri üretime geçtik. Bunu Türkiye Fırıncılar Federasyonu aracılığıyla şu an fırınlara tanıtmaya başlamış bulunmaktayız. Fırıncılar gayet iyi karşıladı. Hatta şu an deneme maksatlı ulaşabildiğimiz bütün fırınlar ürünü tedarik etmeye başladı. Fırıncıyı çok fazla etkileyecek bir maliyeti yok. Çünkü yaklaşık 5 bin hamur üzerine çizik atma özelliğine sahip. Az maliyetli olan bu ürünün fırıncıyı çok fazla etkilemeyeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serkan Sönmez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title