Haberler

Özel Sektör ve Yatırımlarda Kadınların Önü Açılmalı"

Abone Ol

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Doğu Akdeniz Politika Derneği (DAPD) 'Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı' düzenledi.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Doğu Akdeniz Politika Derneği (DAPD) ' Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı' düzenledi. Konferansta konuşan TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, özel sektör ve yatırımlarda kadınların önünün açılması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Doğu Akdeniz Politika Derneği'nin (DAPD) düzenlediği ' Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansının açılış törenine KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'da katıldı. İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü ve Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak'ın da aralarında bulunduğu konferansta, Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, bazı milletvekilleri, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, DAPD Başkanı Daryal Batıbay ve iş dünyası ve turizm sektörü temsilcileri ile diğer davetliler de yer aldı.

BULUT: GELİŞME TEMBELLİĞİN REDDİNDEN GEÇER

Konferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, ekonomik hayatta kadın erkek eşitliğine dikkat çekerek, bir ülkenin gelişebilmesinin kadın-erkek herkesin çok çalışmasından ve tembelliği reddetmesinden geçeceğini vurguladı.

Konferansın verimli geçeceğine inancını belirten Bulut, KKTC'li yetkililerden Kıbrıs'a yapılacak yatırımlarda kadınlara ayrıcalık tanınmasını talep etti. Bulut, özel sektör ve yatırımlarda kadınların önünün açılmasını umduğunu ve dilediğini belirtti.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "KKTC'nin İkinci Ana Sektörü: Yüksek Öğretim" başlıklı paneldeki konuşma yapan Kavak, "Kuzey Kıbrıs'ta yükseköğretim aynı zamanda çok önemli bir ekonomik sektördür. Yükseköğretim kalitesi, yurtdışından gelen öğrencilerin Kuzey Kıbrıs'ın tanıtımında nasıl faydalı olabilecekleri gibi konuları da dahil olmak üzere buradaki yüksek eğitimi konuşacağız" dedi.

Konferansta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da konuşma gerçekleştirdi. - Girne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title