Özel yetenekli çocuklar, Ellerini posta sanatı için kullandılar ...
2 Mayıs'ta düzenlenen törenle yarışmada dereceye girenler ödüllendirilirken, resimler ise Baksı Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
Baksı Müzesi, Milli Eğitim Bakanlığı, PTT'nin katkıları, Bilim ve Sanat Merkezleri'nin işbirliği ve katılımı ile bu yıl ikincisi düzenlenen "Şehirler ve Kaleler" konulu Ulusal Posta Sanatı (Yarışması) sonuçlandı.
Baksı Kültür Sanat Vakfı, kurulduğu günden itibaren en büyük umudu olan, "kadını ve yetenekli çocukları" alarak sürdürdüklerini sürdürdüğü çalışmalarıyla düzenlenen yarışmaya ödül töreni ve resimlerin yer aldığı sergi açılışı, Bayburt Vali Yardımcısı Tamer Kılıç ve Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan 'In konuşmaları ile açıldı. Açılışa ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ve Oya Koçan'ın yanı sıra yetkililer ve BİLSEM öğrencileri de katıldı.
YARIŞMADA JÜRİ 56 BİLSEM'DEN 528 RESMİ DEĞERLENDİRDİ
Yarışmaları sonuçları, 19 Nisan'daki jüri toplantısı ile belirledi. Toplam 56 Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinden gelen 528 adet adet resim baskısı değerlendirmede; Birinciliğe Göktan Aktan (Sinop BİLSEM), İkinciliğe Duru Erbil (Şehit Polis Mehmet Karacatilki BİLSEM) ve Ali Arslan Bakırcıoğlu (Kahramanmaraş BİLSEM) seçildi. Sinop BİLSEM'den Ravza Akmanoğlu ve Kayseri Çetin Şen BİLSEM'den Zeynep Sude Kanalı görüntüleri ile mansiyon ödülüne layık görüldü.
İlk sergi Baksı Müzesi'nde, ikincisi Ankara PTT Pul Müzesi'nde
2. Millî Posta Sanatı (Posta Sanatı) Yarışması'nda 2-4 Mayıs 2017 saat 13.00'de Berişe giren öğrenciler, Bülent Yıldırım tarafından verildi. Yarışmaya katılan resimler ise 9 Mayıs tarihlerine kadar Baksı Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. 2. Ulusal Posta Sanatı (Ankara Sanatı) Yarışması sergisi, daha sonra Ankara PTT Pul Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak.
5. ÖĞRENCİ SANAT ŞENLİĞİ 11-14 MAYIS'TA DÜZENLENİYOR
Baksı Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği "Bayburt Baksı Müzesi 5. Öğrenci Sanat Şenliği" de, bu yıl 11-14 Mayıs tarihleri arasında yine Baksı Müzesi tarafından gerçekleşecek.
BİLİM VE KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ
Bilim ve Kültür Sanat Merkezleri - BİLSEM; Özel yetenekli öğrencilerin potansiyelini değerlendirmek, topluma daha faydalı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla kuruldu. 2017 yılının ilk çeyreği kaldı, 80 ilde 106 BİLSEM okulları ile hizmet veriliyor. BİLSEM, örgün eğitime alternatif olan değil; Destekleyen çalışmalar gerçekleştiriyor. BİLSEM'e kabul edilen öğrenciler, örgün eğitim saatleri dışında da bu merkezlerde özel eğitimler alıyor. BİLSEM, bu yolla bilim ve sanata potansiyellerini öğrencilere destek sağlıyor.