Haberler

Özer Sencar: Erdoğan MHP'ye Kayan Oyları Geri Getirebilir

Güncelleme:
Abone Ol

7 Haziran'da yapılacak seçimleri yorumlayan Metropoll Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, "MHP'ye kayan milliyetçi oyların AK Parti'ye dönüşünü Erdoğan sağlayabilir" dedi.

Metropoll Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, son araştırmalarda AK Parti'den MHP'ye kayan oyların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının etkisiyle geri dönebileceğini ifade etti.

"ERDOĞAN FARKINA VARDI"

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen 'Ne Oluyor?' programına konuk olan Sencar, "Çözüm Süreci'nin de etkisiyle MHP'ye kayan milliyetçi oyların AK Parti'ye dönüşünü, Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlayabilir. Geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP'nin oyları yapılan anketlerde yüzde 17'ye çıkmıştı. Recep Tayyip Erdoğan, 2011 öncesi yoğun bir şekilde kasetlerden söz etmesi sonucu MHP'nin oylarının arttığını gördü ve kasetleri gündeminden tamamen çıkardı. O dönemde 'Ben iktidarda olsaydım Apo'yu asardım' beyanında bulundu. Erdoğan'ın bu beyanı MHP'nin oyunu düşürdü" dedi.

"MHP'YE GİDEN OYLARIN YARISI BİLE GERİ ALINIRSA..."

Erdoğan'ın MHP'nin o dönemde oylarının yükseldiğinin de sonradan yüzde 13'e kadar düştüğünün de farkında olduğunu dile getiren Sencar, "Tayyip Bey kolay ikna edici konuşması ile MHP ve diğer partilere kayan çoğunluğu milliyetçi oyları bu seçimde tekrar AK Parti'ye kazandırabilir. Aptalca bir hata yapmazlarsa HDP'ye giden Kürt oylarının geri dönüşü olacağını zannetmiyorum. Eğer MHP'ye giden oyların yarısı bile geri alınırsa AK Parti'nin oyları rahatça yüzde 45'lere çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şirin Payzın Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (183)

genc osmanlimobilWeb@haberler.com:

akp ye hirsiz diyenler birsey daha dunyada kiriz yokken mhp ninde icinde oldugu uc partili koalisyon hukumeti bir gecede yirmi iki bankayi bosattiklarinda kimdi hirsiz bu paralar kimin cebine gitti

Yanıtla6611
genc osmanlimobilWeb@haberler.com:

akp yine birinci erdogana hirsiz diyenlere bir soru cumhuriyet ten buyana gelmis gecmis hukumetlerin hangisi bu kadar yatirim yapti bu ulkenin petrolu gazi yok calsa bu yatirimlar yapilirmiydi hic sonuna kadar erdogan

Yanıtla5510
DersimliMobil-ANDROID:

Yillarin CHP kişiyiz ailede MHP de var ama bu donem aile kararıyla hepimiz AKP ki olacazzz... hiçbir parti akpnin getirdiği huzuru getirmedi ülkemizde...

Yanıtla5311
Hadi bemobilWeb@haberler.com:

Erdoğanı falan bırak sen anketçi yalaka.8 haziranda kaçıcak delik arıyacaksın.Anketçileri kovalayacak mhpliler.Yerin dibine sokacaklar bu yaşlı yalakaları.Yaşından başından utan

Yanıtla356
BIRAKIN AYAKLARI İNADINA MHP:

17 ARALIKTAN SONRA ZOR DÖNERİM BE ABİİ

Yanıtla1841
vatanMobil-ANDROID:

kim kolay ikna edici beni niye ikna edemedi 13 yildir

Yanıtla254
ToyotaMobil-IOS:

Bu alemde AKP tek geçer

Yanıtla4211
Trabzonlu:

Arkadaslar ben Almanyada yasayan bir Gurbetciyim ve de cok MHP li Arkadaslarim var biliyormusunuz sirf Askerlik yapmasinlar ve 5000 Euro para Ülkelerine vermesinler diye Alman Pasaportu alirlar, Alman Devlet Dairelerinde yalakalik yaparlar ondan sonra da konusurken Tavada kül birakmazlar. Ben 21 günde olsa Askerligimi yaptim ve o bedeli ödedim. Simdi soruyorum kim Vatan sever.

Yanıtla1241
semih:

daha önce 3 kez akp ye oy verdim pişmanım şimdi MHP diyorum oylar MHP ye

Yanıtla642
?:

beyler bayanlar ak parti gitsin de ne olursa olsun değilmi? peki ak parti sonrasını düşündünüzmü? chp mhp koalisyon yapacak yada mhp chp hdp değilmi? hükümete bakın nasılda geçinirler ? dolar 2. 50 değil 350 olmaz ise bende hiç bir şey bilmiyorum. . . . bu mevcut muhalefetle, ak partinin gitmesi bu ülke için yıkım olur. . . bu muhalefet bırakın ülke yönetmeyi partilerini bile yönetemiyor. . . bahçeliyi gördük hala onun pisliklerini temizliyor ak parti kemal desen partiyi alevi partisi yaptı. . . hdp desen ülkeyi yakıp yıkıyor. . . umarım ak parti gelir ha olurda muhalefet iktidar olursa yine bize esmer günler yine bize hüsran günler var. . .

Yanıtla3315
Tüm 183 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title