Haberler

Özgür Özel'den yenidoğan skandalına karışan hastanelerle ilgili hükümete çağrı

Güncelleme:
Abone Ol

CHP lideri Özgür Özel, çok sayıda bebeğimin ölümüne neden olan 'Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin, "15 Temmuz gecesi nasıl FETÖ'nün bütün hastaneleri, okulları, dershaneleri, binaları bir gecede kamulaştı, kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok. Getirin, o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım Meclis eliyle" ifadelerini kullandı.

' Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin konuşan Özgür Özel, "Bu işin içinde bir tane CHP'li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir. O kadar netiz bu konuda" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP'nin Ankara Hasanoğlan'da düzenlediği "Eğitim Zirvesi"ne katıldı. Türkiye'deki eğitim sistemine ilişkin eleştirilerini sıralayan Özel, "Kendine göre bir nesil yetiştirmek isteyen birinin yaptığı müdahalelerin ülkeyi ne hale getirdiğini görmek lazım. Ama meseleyi de sadece 20 yılla sınırlı tutmamak lazım. Türkiye'de gelen iktidarlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İnönü'nün 1950'lere kadar son derece idealist ve kendi hırslarına, kinlerine göre değil ama tahayyül ettikleri güçlü Cumhuriyet'in ihtiyaç duyacağı insan kaynağına, akademisyenine, öğrencisine, ustasına, işçisine göre ve Cumhuriyet'in ihtiyaç duyduğu aydınlanma devriminin ışığında ve onunla birlikte koşan, öyle köylüler, öyle memurlar, öyle işçiler, öyle ebeveynler yetiştirmek için yaptıkları dışında maalesef eğitim Türkiye'de üzerinde bir mutabakatın olmadığı, kurulamadığı ve halk arasındaki deyimle yazboz tahtasına döndüğü için bugünlere sürüklendiğimiz bir noktada" ifadelerini kullandı.

"MEMLEKETTE GÜVENDE OLAN HİÇBİR ŞEY YOK"

Konuşmasının sonunda "Yenidoğan Çetesi" ile ilgili değerlendirmede bulunan Özel, şöyle konuştu:

"Memlekette çocuk okutuyorsun, güvende değil. Üniversiteye gidiyor, güvende değil. Evleniyor, güvende değil. Boşanıyor, güvende değil. Takip ediliyor, polise başvuruluyor, savcıya gidiyor, güvende değil. Maalesef yeni doğuyor, güvende değil. Hatta ve hatta 'Bu şartlarda çocuk mu doğrulur' diyor gençler, çocuk sahibi olmuyor. Gidiyor kedi sahipleniyor, o bile güvende değil. Memlekette güvende olan hiçbir şey yok. Sadece özel okul sahibinin sermayesi güvende, özel hastane sahibinin yatı, Mercedes'i güvende. Ama maalesef çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Özgür Özel'den yenidoğan skandalına karışan hastanelerle ilgili hükümete çağrı

"BU İŞİN İÇİNDE BİR CHP'Lİ VARSA ONU PARTİDE TUTAN ŞEREFSİZDİR"

Medyaya İletişim Başkanlığı'ndan şunu pompalıyorlar. Efendim, bu işin içinde bir DEM'li var. Bu işin içerisinde CHP'nin bir belediye meclis üyesi var. Arkadaşlar, çok arayacaksanız, son lafı baştan söyleyeyim: Bu işin içinde, böyle içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP'li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir. O kadar netiz bu konuda.

Genel şeytanlaştırmalar üzerinden efendim DEM kimliğindeymiş, bilmem nerede paylaşım yapmış da oymuş.

"SAVCIYI TEHDİT EDECEK KADAR BÜTÜN BİLGİLERE ULAŞMIŞ ÇETE"

Bu işin içinde birisi varsa, şu anki Sağlık Bakanı, İstanbul İl Müdürü'yken biz ihbar ettik, kendini temize çıkartacak ya kendini tekrar ihbar ediyor. Mayıs 2023'te ilk şikayet gidiyor. Mayıs 2023'ten Ekim 2024'e kadar geçen sürede hiçbir şey yok, soruşturmayı yapan savcıyı tehdit edecek kadar bütün bilgilere ulaşmış çete. Dün başından tutulup arabaya sokuluncaya kadar aramızda dolaşıyor caniler katiller. El kadar bebeği hastane hastane gezdiriyor. Bu iş yapılırken iki eski Sağlık Bakanı'nın hastanesi işin tam göbeğinde. Denetleyecek Sağlık Müdürlüğü'nde oturan kişi şimdi Sağlık Bakanlığı'nın tepesinde. İşin içinde bürokratıyla çalışanıyla bilmem nesiyle dünya kadar bunların atadığı adam var...

Bir CHP'li bulmuş koca çetede, sorumluluğunu örtecek, bizim üstümüze itecek. Bir sorumlu aranıyorsa bence dönemin sağlık müdürü şimdiki bakanı filan da değil kardeşim. Bu ülkede bir sorumlu varsa, diyor ya 'Sorumlusu benim, ben', böyle yapan, sorumlusu 'benim' diyen sorumlusu.

"GETİRİN, O HASTANELERİN HEPSİLERİNİ BİR GECEDE KAMULAŞTIRALIM"

Eğer bu işte Erdoğan sorumluluğu alıp bu iş nereye kadar gidiyorsa teker teker bunları çıkarıp, ne gerekiyorsa, en ağır cezaların verilmesi için yasal düzenleme gerekiyorsa, o da konuşuluyordu başka bir mevzuda, bunları da dahil edin. Ama bu işten bir tane çocuğun kapısından girdiği bir tane hastaneyi 15 Temmuz gecesi nasıl FETÖ'nün bütün hastaneleri, bütün okulları, bütün dershaneleri, bütün binaları bir gecede kamulaştı, kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok, bu halde buradayız. Getirin, o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım Meclis eliyle. Özel hastaneymiş, bu işe karışan o özel hastanelerin tamamının bugün ruhsatları askıya alınmalı. Her yere kayyum atıyorsun ya, o hastanelere devlet eliyle direkt kayyum atanmalı, yasal düzenleme salı günü Meclis'ten oy birliğiyle geçirilmelidir, hodri meydan. Hadi bakalım buyrun.

"SORUMLULUĞU BİZE DOĞRU İTTİRİYORLAR"

Bir tane DEM'li bulmuş, bir tane CHP'li bulmuş, alnını karışlarız o CHP'linin. Bu kadar paçalarından pislik akan adamlar tutmuşlar, 22 yıllık iktidarın sonunda sorumluluğu bize doğru ittiriyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle üzerimize ne düşerse yapacağız ama bu işe bulaşan kimi kayırıyorsanız, kimi ayırıyorsanız, kime dokunulmazlık sağlamaya çalışırsanız iki elimiz onun da yakasındadır sizin de yakanızdadır. Her şeyi biliyorsan bu işi de çözeceksin kardeşim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Yenidoğan Çetesi Özgür Özel Yenidoğan 15 Temmuz Politika Hastane Güncel Kayyum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

sade vatandaş:

muhalefet yapıp oy devşireceğim diyerek fırsat kollayıp popilist vaatlerde bulunmak gerçekçi bir davranış değildir zaten geçen seçimlerde eyt lilere emeklilik vaat edip iktidarında oy kaybetmemek için etytelileri 35 40 yaşında emekli edip gerçek emeklilerin az para almasına sebep olanda sizsiniz al birini vur ötekini

Yanıtla9771
ÖZGÜR KILIÇ:

muhalefet partisine 'muhalefet yapip demen komik'egitimin ne ilkokulmu

219
Hasan Yandik:

Günaydın sade arkadaş sizinkilerin sonunda ne olduğunu anladın mı dicem yok ama yine oy verirsiniz sonuçta sadesiniz, onların derdi devlet değil ki

012
Bulent Simsek:

Sonuna kadar destekliyorum özgür özeli hemen kapatılmalı tüm mal varlıklarına el konup kamulaştırılmalı olaya karışan kim varsa doktoru hemşiresi iş adamı diplomaları iptal edilmeli kanun önünde hesap vermeli hatta müebbetle yargılanmalı.

Yanıtla4102
Bilge Tanrıöver :

Adamın kralı

Yanıtla4163
Mevlüt:

Bu adamın kralıysa RTE adamların kralı

155
MASUMANE3438:

helal olsun verdiğim oy

Yanıtla2558
Mevlüt:

Terör bağlantısı yoksa nasıl kamulaştıracaksın hangi mevzuata dayanarak.

Yanıtla645
ABDURRAHİM ÖZKALDI:

Çocuk ve insan sağlığı terör çetesi

016
bekir yapici:

cok basit devletin parasina cökme haksiz kazanc elde etme ve cinayet gibi ,ayrica suc uydurmakta uzmanlasmislara bu sorulurmu onlar isterlerse bir seyler bulurlar ama rant ve devlet mali deniz yemeyen keriz anlayisindan vaz gecmezler.

04
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title