'Özgürlük' Temalı Özel Bir Koleksiyon
Caroline Koç: "Özgürlük temalı ürünlerin satışından elde edilecek gelir, kız çocuklarının eğitimi için harcanacak."
ÜNLÜ TASARIMCI ÜMİT BENAN, TAP VAKFI İÇİN 'ÖZGÜRLÜK' TEMALI ÖZEL BİR KOLEKSİYON HAZIRLADI
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı), vakfın çalışmalarına dikkat çekmek ve çalışmaları için kaynak yaratmak amacıyla dünyaca ünlü tasarımcı Ümit Benan ile işbirliğine gitti. Ümit Benan, TAP Vakfı için hazırladığı koleksiyonda özgürlüğü tasarımla buluşturdu. Beymen ve Haremlique mağazalarında satışa sunulacak koleksiyondan elde edilecek gelir, TAP Vakfı'nın kız çocuklarına yönelik gerçekleştireceği eğitim projelerine aktarılacak.
27 yıldır gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda onların yaşam becerilerini geliştirecek eğitim programlarını hayata geçiren Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı), çalışmalarına dikkat çekmek ve kaynak yaratmak amacıyla dünyaca ünlü tasarımcı Ümit Benan ile işbirliğine gitti. Ümit Benan, TAP Vakfı için özgürlük teması kapsamında çanta, şal ve şemsiyeden oluşan bir koleksiyon tasarladı. Ümit Benan'ın koleksiyonu, 15 Aralık gecesi Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleşen özel davet ile tanıtıldı. TAP Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Caroline Koç'un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik; iş, moda ve sanat dünyasını bir araya getirdi.
Ümit Benan: "Kız çocukları daha iyi bir eğitim ve gelecek için seçme özgürlüğüne sahip olmalılar"
Ünlü tasarımcı Ümit Benan, TAP Vakfı yararına tasarladığı koleksiyonu için özgürlük temasını seçtiğini belirtti. Şemsiyenin insanı yağmura karşı, şalın soğuğa karşı koruduğu; çantanın ise kişinin kimliğini koruduğu metaforundan hareketle ürünleri tasarladığını belirten Ümit Benan, özgürlüğü temsilen kelebek figürünü kullandığını ifade etti. Ümit Benan, "Uçmak özgürlüktür, bu nedenle kelebeği seçtim. Özgürlük haklarını kullanabilmektir. Kız çocukları daha iyi bir eğitim ve gelecek için seçme özgürlüğüne sahip olmalılar" dedi.
Caroline Koç: "Projeden elde edeceğimiz gelir kız çocuklarının eğitimi için harcanacak"
TAP Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Caroline Koç, vakfın çalışmalarına dikkat çekmek ve kaynak yaratmak amacıyla bu yıl özgün bir tasarımcı olan Ümit Benan ile işbirliğine gittiklerini söyledi. Caroline Koç, "Ümit Benan yurtdışında yaşamasına rağmen Türkiye'nin sorunlarına karşı çok duyarlı bir tasarımcı. TAP Vakfı için bir koleksiyon hazırlamasını istediğimizde çok olumlu baktı ve çalışmaya başladık" dedi. Türkiye'de kız çocuklarının ve kadınların yaşadığı eşitsizliklerin TAP Vakfı'nın temel çalışma alanlarından olduğuna değinen Caroline Koç, "Kadınları ve kız çocuklarını güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalarımızı yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu projeden elde edilecek gelir özellikle kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayacak projeler için kullanılacak. Kız çocukları haklarını bilerek yetişmeli, kendi gelecekleri için kendileri karar verebilmeli. Böylece erken evlilikleri, çocuk yaşta anneliği ve kadına yönelik şiddet gibi sorunları önleyebiliriz" dedi.
Koç: "TAP Vakfı olarak, kız çocuklarının ve kadınların hayatına dokunacak projelere imza atıyoruz"
TAP Vakfı'nın ailelerin temel sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla 2010 yılından itibaren düzenlenen 'Kadın Sağlığı Eğitim Programı' ile 2 yılda 3500 kadına ulaştığına değinen Caroline Koç, bu kapsamda 42 kurumsal işbirliği ile 67 toplum merkezinde uygulama yapıldığını belirtti. Vakfın 'Güvenli Annelik Eğitim ve Danışmanlığı' alanında da faaliyetleri olduğunu söyleyen Caroline Koç, "Bu program ile gebe-lohusa ve yeni doğan sağlık hizmetlerinde eğitim çalışmaları yürütüyoruz. Gebelerin sağlık hizmetlerine erişimlerini artırmaya çalışıyoruz.
2004 yılından itibaren İl Sağlık Müdürlükleri ortaklığıyla 8 yılda 14 ilde, 2970 sağlık hizmet sunucusuna ve 240.000 gebe ve lohusaya ulaştık" dedi. TAP Vakfı'nın, 'Cinsel Sağlık Eğitim Programı' kapsamında ergenler ve aileleri ile çalıştıklarını, gençlerin bilgi düzeylerini yükseltmeyi, değerlerini geliştirmelerini ve sorumluluklarını tanımlayabilmelerini amaçladıklarını söyleyen Caroline Koç, bu eğitimlerde 9-18 yaş aralığında 50.000 ergene ulaştıklarını ifade etti.
Oya Ünlü Kızıl, "Güçlü kadınlar güçlü bir toplum demektir"
TAP Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Oya Ünlü Kızıl ise, TAP Vakfı'nın 27 yıldır bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, kadınların ve kız çocuklarının bilgiye erişimini artırmak için çalıştığını söyledi. Güçlü bir toplum için kadınların da güçlü olması gerektiğine dikkat çeken Oya Ünlü Kızıl, kız çocuklarının eğitim olanaklarının geliştirilmesi, erken yaşta evlendirilmelerinin ve çocuk anne olmalarının önlenmesi ve toplumsal yaşama katılmalarının desteklenmesinin bu yolda önemli dönemeçler olduğunu belirtti.