Haberler

Pakistan Talibanı Lideri Mesud'un Öldürülmesi

Abone Ol

TTP'den saldırı tehdidi

Pakistan Talibanı (Tehrik-i Taliban Pakistan-TTP), saldırı tehdidinde bulundu.

Liderleri Hekimullah Mesud'un İHA saldırısında öldürülmesinin ardından örgütün başına, barış müzakerelerine karşı olan Molla Fazlullah'ı getiren Pakistan Talibanı, saldırılar düzenleyeceklerini bildirdi.

Örgütün yüksek şurasının başında bulunan Asmatullah Şahin, Başbakan Navaz Şerif'in kalesi konumundaki Pencap eyaletinde saldırıların yoğunlaşacağı tehdidinde bulunarak "Bir saldırı planı oluşturduk. Ancak sivil halkı hedef almayacağız. Pazarları ya da açık alanlara saldırı düzenlemeyeceğiz. Hedefimiz askeri ve hükümet binaları ile polislerdir."

Pakistan hükümetini devirmek için mücadele edecelerini ifade eden Şahin, "Pakistan İHA saldırılarından haberdardır. Bu nedenle Amerika'nın kolonisidir"dedi.

Pakistan ile barış müzakerelerine hazırlanan Hekimullah Mesud'un öldürülmesinin ardından TTP'nin başına geçen Molla Fazlullah, hükümet ile barış yapmaya yanaşmazken daha önce de Mesud'un müzakere yapmasına karşı olduğu biliniyor.

Örgütün başına yeni geçen Molla Fazlullah, 2012 yılında Svat Vadisi'nde öğrenci olan Malala Yusufzay'a yapılan saldırıdan ve eylül ayında Hayber-Pakthunva eyaletinin Upar-Dir bölgesinde Tümgenerel Sanaullah Niazi'nin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Hekimullah Mesud Navaz Şerif Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title