Haberler

Pakistanlı Meslektaşlarıyla Tecrübelerini Paylaşacaklar

Abone Ol

Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojilerinin Orta Asya ve Orta Doğu Ülkelerine Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında bilgi ve deneyimlerini...

İzmir'de bir grup öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) projesi kapsamında endüstriyel otomasyon alanında edindikleri bilgileri, Pakistanlı öğretmenlere aktaracak.

Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Endüstriyel Otomasyon Teknolojilerinin Orta Asya ve Orta Doğu Ülkelerine Yaygınlaştırılması Projesi çerçevesinde Pakistan'dan gelen öğretmenlere yönelik düzenlenen kursun açılış töreninde konuşan MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yücel Yüksel, Türkiye'deki mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için birçok ülke ile işbirliği yapıldığını, bu ülkeler arasında özellikle Japonya'yla verimli çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Öğretmenlerin bilgilerinin güncel teknolojiye uyumlu hale getirilmesi, atölye ve laboratuvarların yenilenmesi ve yeni teknolojilerin okullara transferine önem verdiklerini vurgulayan Yüksel,  "Öğretmenlerimiz Japonya'da eğitim almıştı. Biz de bunu dost ve kardeş ülkelere yaygınlaştırmak istedik. Projede Azerbaycan, Kazakistan,  Pakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Kırgızistan, Filistin ve Afganistan olmak üzere 9 ülke var" diye konuştu.

JICA Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito da MEB ve Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'na katkılarından dolayı teşekkür ederek, 4 hafta sürecek eğitimin öğretmenler için iyi bir fırsat olacağını ifade etti.

Açılış töreninde, JICA'nın bağışladığı, yaklaşık 80 bin dolar değerinde olduğu belirtilen yeni otomasyon ekipmanlarının da teslimi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında MEB ve JICA'nın işbirliğinde 2001-2010 yılları arasında yürütülen proje kapsamında endüstriyel otomasyon konusunda güncel teknolojileri takip eden, bilgi ve tecrübe edinen Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri, edindikleri bilgileri Pakistan'dan gelen 10 teknik öğretmene aktaracak. Kurs 4 hafta sürecek. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Mazhar Zorlu Orta Doğu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title