Haberler

Papa Franciscus, Piskoposlara Yönelik İlk Genelgesini Yayımladı

Abone Ol

"İmanın ışığı" isimli genelge, iki papa tarafından yazılan ilk genelge olma özelliği taşıyor

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, dört aylık papalık döneminde Katolik kilisesi piskoposlarına yönelik "Imanın Işığı" olarak anılan ilk genelgesini yayımladı.

Vatikan Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla Episkoposlar Kongregasyonu Başkanı Kardinal Marc Oullet, İnanç Doktrini Kongregasyonu Başkanı Monsenyör Gerhard Ludwig Müller ve Yeniden Hristiyanlaştırma Konseyi Başkanı Monsenyör Rino Fisichella tarafından Emerit Papa 16. Benediktus'un yazmaya başladığı Papa Franciscus'un tamamladığı,  "İmanın Işığı" isimli genelge kamuoyuna açıklandı.

Tarihte iki papa tarafından yazılan ilk genelge olan "İmanın Işığı"nın, 82 sayfa ve 4 bölümden oluştuğu bildirildi.

Emerit Papa 16. Benediktus'un büyük bir kısmını yazdığı genelgeyi tamamlayan Papa Franciscus, "değerli bir iş" olarak söz ettiği genelgeye kendisinin "ufak birtakım katkılarda" bulunduğunu belirtti.

İman ışığının tüm varlığı aydınlatabileceğini dile getiren Papa, bunun aynı zamanda insan ilişkilerinde zenginliği artırma kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. Genelgesinde, 13 kez "ortak yaşam" ve "ortak iyi" vurgusu yapan Papa, bir erkek ile bir kadın birleşimiyle ailenin, yeni bir hayatın kurulabileceğine, bu birliğin kadın ile erkeğin evliliğinde sağlam olacağına dikkati çekti.

Genelgesinde inanan insanın kibirli olmaması gerektiğini ifade eden Papa Franciscus, "Umutları çalmamalıyız" dedi.

Bu arada, Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Emerit Papa 16. Benediktus ile Papa Franciscus'un, Vatikan içinde bir anıtın açılışında buluştuklarını ve samimi bir şekilde birbirlerine sarıldıkları bilgisini verdi. -

Kaynak: AA / Güncel

Vatikan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title