Haberler

Papa Kendi Ölümünden Bahsetti, Arjantin'den Acı Haber Geldi

Güncelleme:
Abone Ol

Arjantin'in Cordoba kentinde meydana gelen trafik kazasında Papa, üç yakını hayatını kaybetti. Kaza haberinden çok kısa süre önce Papa, kendi ölümünden bahsetmişti.

Katolik dünyasının dini lideri Papa Francesko, Güney Kore ziyaretinden Vatikan’a döndüğü sırada Arjantin'den çok acı bir haber aldı.

ACI HABERİ VATİKAN'DA ALDI

Papa’nın Arjantin’deki yeğeni Emanuel Bergoglio, karısı ve iki çocuğuyla tatilden dönerken kaza yaptı. Bir kamyonun arkasına çarpan araçta 35 yaşındaki Bergoglio’nun eşi ve biri sekiz aylık diğeri iki yaşındaki çocukları hayatını kaybetti. Papa’nın 2010'da ölen erkek kardeşi Alberto'nun oğlu olan Bergoglio, hastaneye kaldırılırken durumunun kritik olduğu belirtildi.

Kazanın Rosario ile Cordoba kentleri arasında gerçekleştiği ve ailenin Buenos Aires’e dönmeye çalıştıkları belirtildi.

"2-3 YIL ÖMRÜM KALDI"

Kaza haberinden çok kısa süre önce Papa, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “sadece 2-3 yıl daha ömrü kaldığını düşündüğünü” söylemişti.

Papa Françesko ayrıca, selefi 16’ncı Benediktus’un görevinden feragat ederek, kendisinden sonrakiler için bir yol açtığını da ifade ederken, birçok din bilgini onaylamasa da sağlık koşulları el vermediğinde görevini bırakabileceğini belirtti.

Aynı zamanda Vatikan Şehir Devleti’nin de başkanı olan 77 yaşındaki Papa Françesko, "Kilise’ye liderlik edemeyeceğimi hissettiğim zaman, dua ederek, 16’ncı Benediktus’un yolunu izleyeceğim" dedi.

16’ncı Benediktus, kilise tarihinde 598 yıl aradan sonra bir ilke imza atarak, 11 Şubat 2013 tarihinde görevinden feragat ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Arjantin Vatikan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

semih:

Allah''ın oğlu var diyerek yaratıcıya iftira edenlerin şerrinden bizi koru Allahım

Yanıtla331
bozuk kaşar seni:

imana gelde kurtar postu papoşşş

Yanıtla520
sebep:

aman ne üzüldüm,ne üzüldüm acaba bi müslüman öldügünde kendileri ne kadar üzülüyolar.

Yanıtla811
ömeryıldızyldzyyyyy_yyyyy@hotmail.com:

senin o kınadıklarınla ne farkın var,bu dünya senin gibi acımasızların fesatların yüzünden bu hale geldi,herhalde anlamadın iki tane bebek ölmüş ALLAHım onları yaratırken din ayrımcılığı yaparakmı yarattı.ALLAH ımın gücüne gitmezmi,sen bebek ölüsünü görmedin herhalde bak vatandaş ben itfaiyeciyim işimiz gereği malesef trafik kazalarına gidiyoruz,malesef çocuk ölümlerini görüyoruz,o çocukların dini ırkı ülkesi ne diye bakmıyoruz kendi çocuğumuz gibi ağlıyoruz.büyükALLAHım çocuklarımızı senin gibilerden korusun.

00
İPEK:

VAY BE PAPA FALCIMIYMIŞ

Yanıtla118
MÜSLÜMANLAR:

PAPA SAKIN MÜSLÜMAN TOPRAKLARIMIZA GELME SENİ YOK EDERİZ SANAMI KALDI PAPA DEFOLGİT BELANI ARAMA DİNSİZ PAPA

Yanıtla115
gölge:

siz muslumanlar öldürmeyeceksiniz diyen hristiyanlıgın nesini anlıyamadınız?

Yanıtla142
USrail`in:

uşaginin sülalesi gebermiş... yada çinde bir çuval pirinç yıkılmış... fark neki ??

Yanıtla64
gerçekler:

hey papa sen harbi hristiyansan ölmeden önce şu gerçeği aykırman lazim abd deki ikiz kuleleri yahudiler vurmuştur hımmm bu arada hristiyanlar bunun böyle olduğunu biliyor bir bahane gerekiyordu iraki işkal edip müslümanları terörüst ilan etmek için ama geri tepti birçok hirstayan çıkıyor yahudi karşitliği yapiyor donrasinda faili meçhul gidiyor çok kuşkular var ama bir gün yahudiye resiti çekecekler eğer sen samimi hristiyansan ların din alimiy sen bu gerçeği aykırman gerek

Yanıtla45
YAVUZ OSMILI:

PAPA AMUCA BASIN SAGOLSUN ALLAH RAHMET ETSIN

Yanıtla43
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title