Haberler

Paris'te Öldürülen 3 Kadın Tunceli'de Anıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Tunceli'de düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Tunceli'de düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Moğoltay Mahallesi Sanat Sokağı'ndan başlayan yürüyüş, Seyit Rıza Meydanı'nda sona erdi. Paris'te geçen yıl öldürülen Cansız, Doğan ve Söylemez'in fotoğraflarının taşındığı yürüyüşe, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da katıldı.

Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Kışanak, yaptığı konuşmada, "Sakine'yi, Fidan'ı ve Leyla'yı 1 yıl önce katlettiler, alçakça ve kalleşçe bir cinayet işlediler. Paris'in orta yerinde, güya medeniyetin merkezinde, güya özgürlüklerin ve hakların en kutsal değer olarak kabul edildiği Avrupa'nın orta yerinde 3 kadın yoldaşımızı katlettiler" diye konuştu.

Kışanak, olayın aydınlatılmasını istedi.

 

Kaynak: AA / Güncel

Leyla Söylemez Sakine Cansız Fidan Doğan Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

İnsanlık öldüinsan@hotmail.com:

Birbirinizi vurun,arkasından tören yapın..Bu örgüt içinde kaç genç yok edildi..Ah o dağların dili olsa konuşsalar neler neler duyacaksınız..Kendini o kayalıklardan atan genç kız ve erkek leri..Ya örgütten kaçanların anlattıklar..Ne ocaklar söndürüldü..Belki o kandırılmış zavalıların da bir gün romanı yazılacak..

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title