Parmağını Yılan Sokan Çiftçi Ölümden Döndü
Mersin’in Erdemli ilçesinde, parmağını yılan sokan çiftçi ölümden döndü.
Mersin'in Erdemli ilçesinde, parmağını yılan sokan çiftçi ölümden döndü. 40 yaşındaki 3 çocuk babası İbrahim Koç, annesinin ısrarının hayatını kurtardığını söyledi. Bu arada, ilçede son günlerde yılan sokması dolayısıyla 2 kişi hastanelik oldu.
Yaşadıklarını anlatan çiftçi İbrahim Koç, "Çalıştığım seranın girişinde ot yoluyordum. Elimi bir şeyin soktuğunu fark ettim. Arı diye ilk önce önemsemedim. Eğilip ot yolmaya devam edecektim ki yılanı gördüm. Yılanın soktuğunu anladım" dedi.
Bir süre sonra karşılaştığı annesine kendisini yılan soktuğunu anlattığını ifade eden Koç, "Annem hemen paniklendi. 'Anne panik yapma yılan küçüktü' dedim. Bir şey yapmaz herhalde dedim. Yine de annem panik yaptı, iyi ki de panik yapmış. Hastaneye zor vardık, kolum mosmor morardı. 4 gün kaldım, ilk günü hiç hatırlamıyorum. Diğer günleri hatırlıyorum. 4. günden sonra evime şükür gelebildim" diye konuştu.
Oğlunu hastaneye zorla götürdüklerini anlatan anne Dursun Koç ise, "Çalışırken yılan sokmuş. Hastaneye gidelim dedim, gitmek istemedi. Israr ettim götüreyim diye. İyi ki gitmişiz. Çok şükür Allah'ıma evimize döndü geldi. Çok eziyet çekti çocuğum kolu şişti, morardı, kendimiz ıstırap içinde kaldık. Çok şükür eve geldi. Panik yapma diye ısrar etti, zorla gönderdim. Bu durumlarda illa ki bir uzmanın görmesi lazım biz götürdük, çocuğumuz çok şükür şifasını buldu" şeklinde konuştu.
Çiftçi İbrahim Koç'un eski sağlığına kavuşabilmesi için 15 günlük bir sürenin daha geçmesi gerekiyor. Çocukları ise babalarının eve dönmesinin mutluluğunu yaşıyor.
"İHMALE GELMEZ"
Vatandaşların yılan sokmalarına karşı yapması gerekenleri anlatan Dr. Şükrü Gönül ise yıllardır görev yaptığı yörede öldürücü bir yılan türünün bulunmadığını ancak yılan sokmasının ihmale gelmeyeceğini söyledi. Gönül, "Vatandaşlarımızın yapması gereken ilk planda yılanın soktuğu yeri sabunlu su ile temizlemeli. Sonra üzerine turnike bağlayıp orayı kanatarak veya emerek mümkün olduğunca zehri dışarıya atmalı. Sonra hastaneye gidip panzehir olan serum yaptırmaları lazım. İhmale gelmez. Hayati tehlike olabilir, organ kaybı olabilir. Böyle durumlarda en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna mutlaka gitmek gerekir" diye konuştu. - MERSİN