Haberler

Pasta Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Güncelleme:
Abone Ol

Yapılan araştırmalar, Türkiye genelinde en çok Karaorman Frambuaz, Tiramisu ve Hasbahçe pastaların tüketildiğini gösteriyor.

Yapılan araştırmalar, Türkiye genelinde en çok Karaorman Frambuaz, Tiramisu ve Hasbahçe pastaların tüketildiğini gösteriyor. Sütlü tatlılarda ise en çok Profiterol, Fırın Sütlaç ve Tavukgöğsü, Kazandibi öne çıkıyor. Şerbetli tatlı kategorisinde ise Peynir Tatlısı ve Ekmek Kadayıfı en sevilen çeşitler Türk halkının tercihi oldu.

Açıkta satılan pastaları tüketmeyin!

Tuğba Pastaneleri'nin kurucusu ve 40 yıllık Sivaslı pasta ustası Ali Tercan açıkta satılan gıdalara itibar edilmemesi gerektiğini ve açıkta satılan bu pastaların ve tatlıların temizliği, tazeliği ve kullanılan malzemelerin ne kadar sağlıklı ve hijyenik olduğu konusunda düşünülmesi gerektiğini söyledi. Hayatının 40 yılını bu işe vermiş pasta ustası Ali Tercan tüketicilere şu uyarılarda bulunuyor: "Genelde açık havada bir çok mikrop bulunur ve bunlar toz zerreciklerine yapışarak daha kolay yayılırlar. Özellikle havaların ısınmaya başlaması ile bu durum dahada sakıncalı hale gelmekte, çünkü açıkta satılan besinlerde havanın ısınmaya başlaması ile mikroplar daha fazla yayılacaktır." Dedi.

Pastanın tazeliği nasıl anlaşılır?

Tuğba Pastaneleri'nin Yönetici Ortaklarından Mustafa Tercan da, pastanın dış görünüşüne bakarak tazeliğinin nasıl anlaşılacağını şöyle anlatıyor: Taze bir çikolatalı pasta pırıl pırıldır. Sosu yeni dökülmüş gibi parlaktır. 2-3 günlük pastanın ise sosu terlemiştir, solmuştur, rengi mattır. Meyveli pasta beyaz şanti ile sıvanmıştır; ama üstünde meyve vardır. 3 günlük pastanın ise kreması çizgi çizgi çatlamıştır. Rengi de mattır. Taze pastanın meyvesi dalından yeni koparılmış gibidir. 3-4 günlük pastanın meyvelerinin rengi solmuştur yani canlı durmaz, renk atmıştır. Taze pastanın meyvesi jölesi ile canlı durur. Bayat pasta canlılığını yitirir. Poğaça, börek gibi hamur işleri de taze iken parlak ve kabarıktır. Bayatlayınca üstü çöker. Rengini kaybeder.

Alırken mutlaka içinde ne olduğunu sorun!

Pastaların yapımında hangi malzemelerin kullanıldığını, taze olup olmadığını anlayabileceğimiz bir etiketi de yoktur. Peki hiç sormadan aldığımız bazı pastaların içinde alkol olabileceğini bilseydik ne yapardık? Özellikle otellerde, kafelerde ve lüks pastanelerde satılan pastaların çoğunda alkol bulunuyor. Eğer ürünün ismi içinde bulunan alkol cinsi ile birlikte verilmediyse sorulmadığı sürece pastanın içinde ne olduğu öğrenilemiyor. Duayen pasta ustası Ali Tercan, pastanın neli olduğunu öğrenmekle yetinmeyip özellikle alkol olup olmadığının sorulmasını tavsiye ediyor.

Tuğba Pastalenelerinde yönetim ikinci kuşakta!

Tercan ailesi 3 kuşaktır pastane işletiyor. İlk olarak Feriköy-Kurtuluş bölgesinde kurulan Tuğba Pastanesi'nin özellikle 80'li yıllarda birçok ünlü isim müdavimiymiş. Bugün İstanbul'un 6 farklı noktasında (Feriköy Ortanca, Feriköy Yay Medyanı,Sarıyer, Kağıthane, Ayazağa, Beşiktaş) hizmet veren Tuğba Pastanelerinde yönetim bugün ikinci kuşakta. Tuğba Pastanelerinin CEO koltuğunda Ömer Tercan oturuyor. Kocaeli Üniversitesi İşletme bölümü mezunu Ömer Tercan, bütün çocukluğu ve üniversite yılları Tuğba Pastaneleri'nde geçmiş. Tuğba Pastanelerinin francaise ve iş gelişme koltuğunda ailenin ikinci kuşak temsilcilerinden Hüseyin Tercan oturuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Tercan Ali Tercan Türkiye Sivaslı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title