Paü Rektör Vekili Bağ: "Masonik Yapılanmanın İzlerinin Silinmesi İçin Projeler Üreteceğiz"
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı’nın FETÖ/PDY operasyonları kapsamında görevden alınmasının ardından yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ’deki masonik yapılanmanın izlerinin silinmesi için de projeler üreteceklerini söyledi.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı'nın FETÖ/PDY operasyonları kapsamında görevden alınmasının ardından yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ'deki masonik yapılanmanın izlerinin silinmesi için de projeler üreteceklerini söyledi. Rektör Bağ, üniversite ile 141 kişinin ilişiğinin kesildiğini kaydetti.
Prof. Dr. Hüseyin Bağ, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında görevden alınan Hüseyin Bağcı'nın yerine vekaleten rektör olarak atanmasının ardından basın mensuplarıyla ilk kez bir araya geldi. Rektör Bağ, üniversitedeki FETÖ yapılanması kapsamında yapılan operasyon, üniversitedeki güvenlik konusu, dekan atamaları, üniversitenin hedefleri ve çalışmaları gibi bir çok konu hakkında bilgi verdi.
PAÜ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan ve tüm olumsuzluklara rağmen üniversitedeki hizmette aksamasının meydana gelmediğini söyleyen Prof. Dr. Bağ, PAÜ'de 'Masonik Yapılanma'ların olduğunu savundu.
"PAÜ FETÖ bakımından kötü durumdaydı"
4 Ağustos'ta eski Rektör Bağcı'nın görevden alınmasının ardından rektör vekili olarak atandığını belirten Bağ, ilişiği kesilenlerin çoğunluğunun tıp fakültesinde olmasına rağmen, başlattıkları yoğun mücadelenin ardından hizmette bir aksamanın meydana gelmediğini ifade etti.
PAÜ'nün FETÖ/PDY yapılanması bakımından çok kötü durumda olduğunu, rakamsal verilerin de bunu ortaya koyduğunu belirten Rektör Bağ, "FETÖ/PDY'ye karşı yürütülen mücadele kapsamında 112'si akademisyen 141 kişinin üniversite ile ilişiği kesildi. PAÜ'den atılanların 30'u profesör, 45'i doçent ve 37'si de yardımcı doçent. Üniversitemizin şu andaki akademik kadrosu 779 kişiden oluşuyor. Bunların 205'i profesör, 190'ı doçent ve 376'sı da yardımcı doçent" dedi.
Çocuk alerji ve çocuk nörolojide bir sıkıntı yaşadıklarını, bunu da devlet hastanesi ile koordineli bir çalışma içine girerek çözdüklerini dile getiren Prof. Dr. Bağ, çocuk hematolojisinde de eleman azalmasıyla ilgili bir sıkıntının olduğunu söyledi. FETÖ operasyonlarından sonra ortaya çıkan açığın kapatılması için 37 kişilik bir kadro beklediklerini ve atamaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Prof. Dr. Bağ, ağırlıklı olarak Tıp Fakültesi'ne atamaların yapılacağını söyledi.
Bir süre tüm fakültelerin dekanlıklarının kendisine bağlı olduğunu, bunun da şartlar gereği yapıldığını belirten Prof. Dr. Bağ, dekan atamalarının büyük bölümünün tamamlandığını ifade etti.
Üniversitenin eksikliğinin en büyüğü olarak şuanda kütüphane olduğunu belirten Prof. Dr. Bağ, "PAÜ'nün ciddi anlamda büyüdü ve 58 bin 497 öğrencisi bulunuyor. Bu öğrencilerin 54 bin 68'inin lisans ve ön lisans, 4 bin 429'u da lisansüstü mevcut. Bu kadar büyüyen bir üniversitede kütüphanenin olmamasının büyük bir sorun oluyor. Bu dönemdeki birinci önceliğimiz de kütüphanenin kurulması olacak. Kampüs alanı doldu ve yeni bir yapılaşma için yer yok. İkinci kampus alanına ihtiyaç duyuluyor. Bunun için Honaz Belediyesi bin dönümlük bir alanı tahsis etti. Gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Verilmiş kesin bir kararımız yok ama değerlendirmede önceliğimiz olacak" dedi.
"Güvenlik konusunda ciddi eksiklikler var"
PAÜ Kampüsünde güvenliğin sağlanması konusunda ciddi eksikliklerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bağ, "Kampüs kapalı bir alan değil. Halk otobüsleri rahatlıkla içeri giriyor, kimlik kontrolleri yapılamıyor, hastane tarafından da yoğun bir giriş var. Bu nedenle de güvenlik konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Yaşanan son olumsuzluk kız arkadaş yüzünden çıkmış, olaya karışanlardan biri PAÜ'nün öğrencisi de değil. Bunun ortadan kaldırılabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Valilikte de bununla ilgili toplantı düzenledik. Ama alınacak önlemler beraberinde bu kez de 'hapishane üniversite' oldu suçlamalarını da beraberinde getirebilir" ifadelerini kullandı.
Denizli'nin termal kaynaklarıyla ilgili geç kalındığını anlatan Prof. Dr. Bağ, "3 yıl önce yatırım yapmak üzere ödenek gönderilmiş. Ancak bu ödenek bekletiliyordu. 3 yıl önce yapılması gereken projeyi hızla uygulamaya soktuk. Özel Çevre Korumadan kaynaklanan küçük sorunların aşılmasıyla da en kısa sürede ihaleye çıkılacak, termal yatırım yapılacak" şeklinde konuştu.
"Eski Rektör Bağcı'nın ilişiği kesilince süreç başladı"
PAÜ Rektörlüğü süreci ile ilgili de bilgiler veren Prof. Dr. Bağ, eski rektörün görevden alınması nedeniyle vekaleten atamasının yapıldığını, kesin bir karar verilmediği için de atamayla ilgili sürecin başlamadığını kaydetti. Prof. Dr. Bağ, "Eski rektörün ilişiğinin kesilmesi ile bu süreç başlamış oldu. Son açıklanan 19 üniversite arasında PAÜ yok. Bu üniversiteler 15 Temmuz süreci nedeniyle seçimlerini yapamamışlardı. Süreçleri başladığı için onlar önceliğe alındı. Pamukkale Üniversitesinin rektör atamasıyla ilgili de süreç başladı" dedi.
Pamukkale Üniversitesi'nde Masonik yapılanmaya yönelik iddialara ilişkin değerlendirmeler de yapan Prof. Dr. Bağ, "Türkiye'de Masonik yapılanma ve FETÖ işbirliği olduğu açıkça ortaya kondu. PAÜ'de bazı şekillere bakıldığında Masonik yapılanmayı simgeleyen şekillere benzediğini görüyoruz. Bunlar yapılırken niyetin ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Bu yapılanmayı çağrıştıran şekillerin ortadan kaldırılması için de düzenlemeler yapacağız" ifadelerini kaydetti. - DENİZLİ