Haberler

Pazardan, Çeyiz Sandığına

Abone Ol

Ordu'da ev kadınlarına ekonomik katkı sağlamak ve ticaretin içerisine çekebilmek amacıyla kurulan 'Kadın El Emeği Pazarı'na ilgi her geçen gün artıyor.

Ordu'da ev kadınlarına ekonomik katkı sağlamak ve ticaretin içerisine çekebilmek amacıyla kurulan 'Kadın El Emeği Pazarı'na ilgi her geçen gün artıyor.

Ordu Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Ordu Belediyesi tarafından kurulan "Kadın El Emeği Pazarı" Pazartesi Pazarı'nda faaliyet gösterirken, kızına çeyiz alacak vatandaşlar pazara akın ediyor.

Kadınların yanı sıra kızına çeyiz bakmak için gelen erkeklerde pazarda dikkat çekerken Ali Tombaş isimli vatandaş, kızının evlenecek olduğunu, onun için ihtiyaçlarını bu pazardan karşılayacağını belirtti. Tombaş,

"Kızımızı evlendireceğiz. Her şey ayağımıza gelmiş. Biz de bakmak istedik. Burada her şey çok güzel. Herkese çok teşekkür ediyoruz. El emeğini de çok seviyorum" dedi.

Eşine destek olmak için el işi yapıp bu pazarda görücüye çıkartan Melek Güner isimli vatandaş ise, "Biz yıllardan beri evde el işi yapıyoruz. Bize bu fırsatı tanıdırlar. Böyle bir pazarın açılması çok güzel oldu.

Burada çeyiz için ürünler alınıyor ama günlük kullanılabilecek eşyalarda yapıyoruz. Benim iki tane onlar için çabamız var. Eşime de destek oluyorum" diye konuştu.

Pazarın açılmasında büyük emek veren Kadın Meclisi Başkanı Mihriban Yuva, emekçi kadınların ürünlerini tüketici bayanlara ulaştırabilmeleri için böyle bir pazar kurduklarını belirterek, "Ordu Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınların ürettiklerini tüketici kadınlara ulaştırabilmek için Kadın El Emeği Pazarı'nı oluşturduk. Kız çocuklarımızın çeyizlerine yardımcı olacak bir pazar bu. Burada el sanatı ürünleri satılıyor. Kadınlar ürettiklerini buraya getirip satarak hem evlerine katkı sağlıyorlar. Bu işi yapamayan kadınların çeyiz sandıklarına yardımcı oluyorlar" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Tombaş Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title