Haberler

"Pedal Pedal Van Gölü" Bisiklet Turu

Abone Ol

Van Gölü çevresindeki güzelliklere dikkati çekmek amacıyla Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen 100 bisikletçi, 430 kilometre pedal çevirecek

Van Gölü çevresini turizme kazandırmak ve doğal güzellikleri tanıtmak amacıyla düzenlenen "4. Pedal Pedal Van Gölü" bisiklet turu başladı.

Bitlis- Tatvan karayolundaki El-Aman Hanı'ndan başlayan bisiklet turu öncesinde gezeticelere açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Pedal Pedal Van Gölü bisiklet turunu bu yıl su sporları festivali kapsamında düzenlediklerini söyledi.

Bisiklet turuna Türkiye'nin farklı kentlerinden 100 sporcunun katıldığını ifade eden Yılmaz, il dışından gelen misafirleri ağırlamaktan onur duyduklarını kaydetti.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise su sporları festivalinin bisiklet turuyla başladığını bildirerek, bu etkinliğin Bitlis ve Tatvan'da geleneksel hale dönüştüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından İzmir, İstanbul, Antalya, Mersin, Van ve Bitlis'ten 100 sporcunun katılımıyla gerçekleşen ve 3 gün sürecek olan bisiklet turunun startı verildi. - Bitlis

Kaynak: AA / Güncel

Van Gölü Türkiye Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title