Haberler

Pendik Kütüphane Gönüllüleri, Öztuna'yla Buluştu

Güncelleme:
Abone Ol

Öztuna, genç nesillerin kitap okuyarak ve spor yaparak geleceği daha da güzelleştireceğine inandığını belirtti.

Kütüphane Gönüllüleri bu kez, 1959 yılında Fenerbahçe'nin Türkiye Profesyonel Ligi'ndeki ilk golüne imzasını atan efsanevi futbolcu Ergun Öztuna'nın kaldığı Samanyolu Huzurevi'ni ziyaret etti.

Okuma seferberliği sloganıyla Çocuk Esirgeme Kurumu ve huzurevi ziyaretlerini periyodik hale getiren Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri, ilçedeki liselerde okuyan kütüphane gönüllüsü öğrencilerle bu kez Samanyolu Huzurevi'ni ziyaret etti. Ellerinde çiçekler ve kitaplarla birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette, huzurevi sakinlerinin yüzünü güldüren Gönüllüler, onlarla teker teker ilgilendi. Duygulu anların yaşandığı buluşmada Gönüllüler, yanlarında getirmiş oldukları dünya klasiklerinden seçme kitapları yaşlı sakinler için okudu. Ziyaretin anlamlı bir diğer yönüyse, huzurevi sakinlerinin arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün efsanelerinden birinin de olmasıydı.

"Çocuklar hem okusun hem de spor yapsın"

1959 yılında Fenerbahçe'nin Türkiye Profesyonel Ligi'ndeki ilk golüne imzasını atan ve şuan Samanyolu Huzur Evi'nde kalan efsanevi futbolcu Ergun Öztuna'yı da ziyaret eden Gönüllüler, Türk futboluna adını altın harflerle yazdıran sporcuyu unutmadıklarını gösterdi. Ziyaretten oldukça memnun olan Öztuna'nın Gönüllülere tavsiyesi de vardı. Gönüllü öğrencilere "Sağlam baş için okuyun, sağlam vücut için de spor yapın" uyarısında bulunan yetmiş beş yaşındaki Öztuna, genç nesillerin kitaplarla ve sporla geleceği daha da güzelleştireceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Pendik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title