Haberler

Pentagon, İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlanıyor

Güncelleme:
Abone Ol

ABD, olası bir İran saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail'e hem teçhizat hem de personel göndereceklerini ifade etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Pentagon'un, olası bir İran saldırısına karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlandığını bildirdi.

CNN yayınına konuk olan Kirby, Orta Doğu'da artan gerilimi ve ABD yönetiminin reaksiyonunu değerlendirdi. ABD Başkanı Joe Biden'ın dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesinde "İran tehdidine karşı İsrail'e ilave askeri destek gönderilmesi" konusunu da ele aldığını hatırlatan Kirby, İsrail'in güvenliği konusundaki hassasiyetlerini tekrarladı.

DETAY VERMEDİ

İran'ın İsrail'e yönelik tehdidine vurgu yapan Kirby, "(Gönderilecek askerlerle ilgili) Detaylarına şu anda giremem. Ancak bölgede doğru kaynaklara ve kapasiteye sahip olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Şu anda Savunma Bakanlığımız bunun üzerinde çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

HEM PERSONEL HEM DE TEÇHİZAT

Sunucunun, İsrail'e gönderilecek askeri kaynağın askerleri mi yoksa diğer askeri teçhizatları mı kapsadığı yönündeki sorusuna ise Kirby, "Muhtemelen ikisinin kombinasyonu olacaktır. Çünkü askeri bir donanım gönderdiğinizde onu kullanacak personeli de göndermeniz gerekir" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Biden, dün Netanyahu ile görüşmesinde, "İran tehdidine karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlandıklarını" dile getirmişti.

Öte yandan, Biden, dün akşam yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastının "ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği" sorusuna, "Yardımcı olmadı." diye yanıt vermişti.

Orta Doğu'daki gerginliğin tırmanmasından "çok endişeli" olduğunu belirten Biden, Netanyahu ile "çok net" bir görüşme yaptığını bildirmişti.

Biden, "(Görüşmede) Bu konuda çok net oldum. Ateşkes için bir temelimiz var. (Netanyahu) Bunun üzerine adım atmalı. Onlar da hemen bunun üzerine ilerlemeli." şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Binyamin Netanyahu Beyaz Saray John Kirby Joe Biden İsrail Güncel Dünya İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

Abdullah Atik:

Sonunuz gelir inşallah …

Yanıtla22235
Eskiden BeşTaş Oynardık Çamurda:

Ölürlerse başka bir gezegene göç eder ruhları. Belki suyu pırıl pırıl olan bir gezegene ? Biz ise bu gezegendr kalacaz yanlız başımıza.

7213
Tolga Babacan:

Iranin saldiracagi filan yok. Hepsi ortak oynanmis bir Tiyatro

Yanıtla6140
Mengele:

Dogru

141
Alp ALGAN:

Olabilir, bu tür bahanelerle abd askeri varlıklarını daha da artırıyor. Batı sınırımızda da Ukrayna ve yunan desteği ile askeri yığınak yaptı. Hala bazıları araplar için savaşmayız deyip araplar için savaş senaryosu hazırlıkları yaptığımızı söylüyor. Gülünç durum gerçekten...

024
Sinan Bulduk:

Savaş çıksa da biz atsak enerjimizi

76
Remzi Zabin:

İran bahane asıl hedef Türkiyem

Yanıtla1653
isa yatar:

Yazdılar yine tiyatro bakalım sonu nasıl olacak İran,ABD,israil

Yanıtla333
Doğuş:

Birini eksik yazmışsın

16
Eskiden BeşTaş Oynardık Çamurda:

Burası Middle East dır. Ölüm çok kolay sanki bir List dir. Savaşa giren çıkamıyor. Acep nedendir. Etrafda savaş çok bu ne Futbol dur haberlerde. Mademki ölüm bu kadar kolaymış acep Allah bizi neden yaratmışdır ?

Yanıtla305
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title