Haberler

Pera Film'de Avangardın Rüyası: Peter Tscherkassky ve Eve Heller ile Retrospektif

Güncelleme:
Abone Ol

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları (Pera Film), Peter Tscherkassky ve Eve Heller'in retrospektifini sinemaseverlerle buluşturuyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları (Pera Film), 20-22 Eylül'de sinema dünyasının iki önemli ismini konuk edecek.

"Avangardın Rüyası: Peter Tscherkassky ve Eve Heller ile Retrospektif" isimli program, Othon Cinema ve Avusturya Kültür Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Avusturyalı avangart yönetmen Peter Tscherkassky ile Amerikalı deneysel film yapımcısı Eve Heller'in retrospektifi sinemaseverlerle buluşacak.

Retrospektif, söyleşi ve gösterimler yapılacak

Her iki yönetmenin tüm filmlerini izleme fırsatı sunan retrospektifin ilk gününde, Tscherkassky'nin "L'Arrivee", "Get Ready", "Outer Space", "Dream Work", "Instructions for a Light and Sound Machine" ve "Train Again" adlı kısa filmleri perdeye yansıtılacak.

Etkinliğin ikinci gününde, Heller'ın "Self-Examination Remote Control", "Last Lost", "Astor Place", "Her Glacial Speed", "Behind This Soft Eclipse", "Ruby Skin", "Creme 21" ve "Singing in Oblivion" adlı kısa filmler gösterilecek.

Son gün ise Tscherkassky'nin "Manufraktur", "Parallel-Space: Inter-View", "Happy-End", "Coming Attractions" ve "The Exquisite Corpus" kısa filmleri seyircinin beğenisine sunulacak.

İki ünlü yönetmen sinemaseverlerle buluşacak

Programın ilk ve son günü Peter Tscherkassky, ikinci günü ise Eve Heller, söyleşilere ev sahipliği yapacak.

Seansların ardından gerçekleşecek söyleşilerde, iki sinemacı İstanbul seyircisiyle bir araya gelecek. Program kapsamındaki tüm gösterim ve etkinliklere katılım ücretsiz olacak.

Esas amaçları sinemanın şiirselliğine dair bir yolculuk ve bu yolculuktaki karşılaşmalarla örülü bir hayat olan iki sinemacı da rüyalar, anılar ve zamanla olan ilişkiye dair gizemli bir lirizm ve araştırmacı bir merakla şekillenmiş eserleriyle sinema dünyasında adlarından söz ettiriyor.

Avusturya'nın önde gelen deneysel film yönetmenlerinden olan Peter Tscherkassky, Cannes ve Venedik Film Festivali'nde kazandığı ödüllerle tanınıyor.

Amerikan avangart sinemasının ikinci kuşağının temsilcilerinden Eve Heller ise "buluntu film" olarak adlandırılan alanda yaptığı çalışmalarıyla biliniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Pera Müzesi İnan Kıraç istanbul Güncel Sinema Kültür Sanat Sanat Kültür Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title