Haberler

Peşmergenin Yeni Hedefi Sincar

Güncelleme:
Abone Ol

Peşmerge birlikleri ABD hava operasyonu eşliğinde Musul Barajı'nı IŞİD'den geri aldı. Mahmur'dan sonra Musul Barajı'nı da geri alan peşmergenin sıradaki hedefi Sincar.

Irak Ordu sözcüsü Kasım Atta, devlet televizyonu Irakiye’ye yaptığı açıklamada peşmerge birlikleriyle Irak ‘terörle mücadele güçlerinin’ IŞİD’i Musul Barajı’ndan çıkardığını duyurdu.

ABD ORDUSU HAVADAN DESTEK VERDİ

Peşmerge birliklerine ABD ordusu da hava saldırılarıyla destek verdi. Mahmur’dan sonra Musul Barajı’nı da IŞİD’den geri alan peşmergenin yeni hedefi IŞİD’in elindeki Sincar’a girmek. Musul Barajı, Irak'ın kuzeyinin büyük bölümüne su ve elektrik sağlayan stratejik bir nokta.

MUSUL VE MAHMUR ELE GEÇİRİLDİ

IŞİD, Kürt Bölgesi'ne ilerlerken önce Sincar ve Zummer ardından Musul Barajı ve Mahmur'u ele geçirmişti. ABD operasyonlarının başlamasıyla Kürt güçler Mahmur'u geri aldı. Musul Barajı'nı da IŞİD'in elinden alan peşmergenin tüm gücünü Sincar'a yönlendirmesi bekleniyor.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri de pazar günü AFP'ye yaptıkları açıklamada, Irak'ın kuzeyinin can simidi olan barajın peşmerge kontrolüne geçtiğini söylemişti. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisi'nden sözcü Said Memuzini de bir basın toplantısıyla peşmerge güçlerinin Musul Barajı'nı IŞİD'den aldığını duyurdu.

EMİR OBAMA'DAN

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın Musul Barajı çevresindeki IŞİD güçlerine saldırı emrini verdiğini açıkladı. Açıklamada "Musul Barajı’nın kaybı, çok sayıda sivilin hayatını ve aralarında Bağdat’taki ABD Konsolosluğu’nun da bulunduğu ABD birimlerini tehdit edebilirdi. Irak hükümetinin isteği ve koordinasyonuyla yapılan bu operasyonlar doğası, süresi ve çapı itibarıyla sınırlıdır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Musul Barajı Sincar Dağı Dünya Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (43)

osman:

helal peşmerge

Yanıtla3124
yucoo:

işid inş bütün peşmergelerle pkk lıları kesersin

Yanıtla2421
tarkan:

Kurtlere gelince..Tarihe baktiginizda kurtler hic bir zaman devlet olmak istememislerdir..Her zaman vasal yani bastaki devletin himayesine girmislerdi..sebebide hic bir zaman Kurtler beraber olamamislar ve olmayacakta..Baska devletin himayesinde yasamak kurt halkinin kaninda var olan bir seydir..Ve bu yuzden dolayi her zaman baska devletler tarafindan kullanilmislardir..Simdide Iside karsi savasiyorlar ee ne olacak hic ayni seviyede kalacaklar..Kurt demek baskasinin himayesinde yasamayi seven demektir

Yanıtla346
serhataman_0434@hotmail.com:

büyük kürdistan kümbür kümbür geliyor TARKAN bey tespitiniz ve bilginiz düşük gözüküyor kürtler bu güne kadar din için islam için kandırılmış başka devletler tarafından o yüzden devlet olmayı değil islam kardeşliği ön safada tutmuşlar ama artık uyanmışlar ve emin ol ki büyük kürdistan kurulacak ve hiç güçte bunu engelemiyecek çünkü kürtler birleşti artık düşmanları korksun yanı bunu türkyeyi işin içinde çıkartıyorum çünkü kürtler hiç bir zaman tükyeyi düşman olarak körmemiş ve görmezde ama türkye tam tersini yapmıştır..

00
gewer:

Kürt olarak Amerikalılar bizim babamızdır

Yanıtla292
zazaBulumen@hotmkail.com:

gever ananna sor odaha iyi bilir

00
alp:

abd ve köpekleri yine bir arada kürtler her zaman kukla olmuştur bundan sonrada bu böyle devam edecek.

Yanıtla147
[[mardin]]:

kürtlerin silahı olsa kimse onları durduramaz

Yanıtla515
Atillaacerezci@vizyoner.com.tr:

Kürt kardeşim gençsin anlıyorum kanın kaynıyor. Ancak son pişmanlık fayda vermez. Milyonlarca Müslümanın ölümüne neden olacak bu savaştan vazgeçin. Müslüman isen Hadisi Şerifleri KARKISA savaşını araştır derim. Müslüman değilsen ne desem inanmayacaksın...

00
Tc:

Işid PKK pislikleri yemezler

Yanıtla162
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title