Haberler

PKK, Muş'ta 10 Çocuğu Kaçırdı

Güncelleme:
Abone Ol

PKK'lı teröristler, Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Çataklı Köyü'nde 10 çocuğu zorla dağa kaçırdı. Vali, "Olayı araştırıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Çataklı Köyü'ne dün gece yarısı gelen PKK'lı teröristlerin, 10 çocuğu silah zoru ile dağa kaçırdığı açıklandı.

KÖYLÜLERİ CAMİDE TOPLADILAR

Dün gece yarısına doğru ellerinde silahlarla köye gelen yaklaşık 30 PKK'lı, köylüleri camide topladı. Halktan kendilerine destek vermelerini isteyen PKK'lılar, giderken 1'i kız olmak üzere yaşları 12- 15 arasında değişen 10 çocuğu yanlarına alıp götürdü.

"ONU BIRAKIN BENİ GÖTÜRÜN" DİYEN BABAYA "BİZE ASKER LAZIM" DEDİLER

Çocuğunu örgüte vermek istemeyen bir babanın, "Onu bırakın beni götürün" sözleri üzerine PKK grubundaki teröristlerden biri, "28 yıldır dağlarda 'Askerlik' yapıyorum. Bize asker lazım" diye bağırdığı ifade edildi.

Çataklı Köyü Muhtarı 68 yaşındaki Kemal Korkmaz 3 eşi, 22 çocuğu ve 50 torunu ile birlikte gazetelere haber olmuştu. 1100 nüfuslu köyde oturanların 750'sini çocuklar oluşturuyor.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Vali Vedat Büyükersoy, "Çocukların kendi istekleri ile mi yoksa zorla mı götürüldüğünü bilmiyoruz. Gerekli soruşturmayı yapıyoruz. İlerleyen saatlerde detaylı bilgi vereceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (96)

ZAZA:

BU HAİNLER EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ KÜRTLERE YAPIYOR BU HAİNLERİN YANINDA OLAN KÜRTLEREDE YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla638
ÇARE HEPAR:

dağları ve şehirdeki eşkiyayı 365 günde temizleyecek tek lider Osman Pamukoğludur . yalanla dolanla siyasi dansözlükle kürtçülerle pasiflerle ol-mu-yor! artık insanların gırtlağına dayandı yeter be yeter

Yanıtla2912
mardin47:

bütün kürtleri kastetme hepar efendi pkk diyeceksin ulan pkk itleri bende doğuluyum osman pamuklunu çok severim

00
erdal:

palavra

Yanıtla305
VURAL01:

Pkk hain bir terör örgütüdür ırkçının kralı faşistin kralıdır kendilerinden başka hiçbirşeyi istemezler yabancı ülkelerin maşasıdır.

Yanıtla1021
Celal:

pkk evleri ve köyleri yakıp kürt çocuklarını dağa kaçırdı ve kadınlara tecavüz etti bir insan 2 yaşında yavruya kurşun sıkar mı işte pkk

Yanıtla1318
KOYUCU:

NAZIM’A Asker ve polis Vatan’ı ve Millet’i korumakla görevlidir. Aykırı bir durumda her ülkenin bu güçleri; çocuk, yaşlı ve kadın demeden insanları katleden ne idüğü belirsiz pislik kitleye müdahale eder, Türkiye Cumhuriyeti de yapar, yapıyor ve yapacakta. Sen onlarca çocuğu kaçır, bulundukları ülke insanına, askerine ve polisine her türlü zarar vermeyi öğret ondan sonra da demokrasi, halkların birliği, kardeşlik. Önce insan olun insan.

00
türk islam:

hızlı koşan erken evine döner bir kaç ay''a kalmaz ışıd bunları kovalar.

Yanıtla423
Müslüman Türk:

İnsanla oturup barış görüşebilirsin. Ama bu hayvanlarla asla. Başlarım böyle barışa. . .

Yanıtla423
yorumsuz:

yalan haber yapmayı bırakın artık. pkk ırakta ve suriyede türkmen, kürtleri ve arapları işidten kurtararak artan sempatisine gölge düşürmek isteniyo hepsi bu.

Yanıtla1412
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title