Haberler

PKK'nın Şehit Ettiği Korucu Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Abone Ol

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından araçtan indirilerek şehit edilen geçici köy korucusu 56 yaşındaki Mustafa Akçiçek, düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından araçtan indirilerek şehit edilen geçici köy korucusu 56 yaşındaki Mustafa Akçiçek, düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Nazımiye İlçe merkezinde oturan ve geçici köy korucusu kadrosunda 15 yıldır Hükümet Konağı'nda bekçilik yapan Mustafa Akçiçek, önceki akşam iki yakını ile kiraladıkları araçla akrabalarının yaşadığı Ramazan Köyü'ne giderken, bindikleri otomobilin önü Doğantaş Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler tarafından kesildi. Silah tehdidi ile araçtakileri indiren teröristler, bir süre sorguladı. Ardından 8 çocuk babası Mustafa Akçiçek'i, PKK'lıların yerlerini askerlere ihbar ettiği iddiasıyla otomobilden uzak bir noktaya götüren teröristler burada uzun namlulu silahla ateş edip şehit etti.

öldürdü.

Şehit korucu için bugün Nazımiye Belediyesi Taziyevi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Oğuz Alp Çağlar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya, Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Nazımiye Kaymakamı Rasim Belge, Akçiçek'in yakınları ve vatadaşlar katıldı.

Törene Akçiçek'in köylüsü ve aynı aşiretten olan Ankara'da bulunan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile il dışında olan Nazımiye Belediye Başkanı CHP'li Cafer Kırmızıçiçek'in katılmadığı görüldü.

Törende Akçiçek'in yakınları gözyaşlarına boğulurken, annesi 80 yaşındaki Melek Akçiçek ile eşi Gülizar Akçiçek, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Törene katılan Vali Vekili Çağlar ve komutanlar anne Melek Akçiçek'in elini öperek başsağlığında bulundu. Cenaze namazının ardından korucu Mustafa Akçiçek'in cenazesi, Ramazan Köyü'ne götürülerek, burada toprağa verildi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title