PKK'nın Tahrip Ettiği Taziye Evlerini Belediye Onarıyor
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Silvan Belediyesince, ilçede PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu hasar gören taziye evleri onarıldı.
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Silvan Belediyesince, ilçede PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu hasar gören taziye evleri onarıldı.
İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük'ün, vatandaşları belediye hizmetleri ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.
Bu kapsamda Kaymakam Kütük'ün talimatıyla Silvan merkezde teröristlerin saldırıları sonucu kullanılamayacak durumda olan bir taziye evi ile hasar gören iki taziye evinde onarım yapıldı.
İlçe merkezindeki 3, köylerde bulunan 93 taziye evinin de genel bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.
Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev yaptığı süre içerisinde vatandaşlarla ve muhtarlarla görüşerek ilçede ihtiyaç duyulan hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
İlçede yaşanan olaylarda taziye evlerinin ciddi hasar gördüğünü tespit ettiklerini belirten Kütük, "Bugüne kadar bu taziye evleri kullanılamaz vaziyette bekliyordu. Bütün taziye evlerinin bakım ve tamiratına başladık, boya ve sıva ihtiyaçlarını karşıladık. Özellikle ağır hasar gören Merkez Taziye Evi'ni baştan aşağı yeniledik." dedi.
Günde 60 ton çöp çıkarıldı
Belediye hizmetlerinde bununla kalmadıklarını, önceliklerinin temizlik olduğunu vurgulayan Kütük, ilçe genelinde günlük yapılan temizlikte yaklaşık olarak 60 ton çöp toplandığını kaydetti.
Kütük, daha önce hiç temizliği yapılmayan yerlere yaya ekipler kurarak, temizlik hizmeti sunduklarını dile getirerek, bu kapsamda ilçeye vakumlu süpürge de aldıklarını anlattı.
Alacakları yeni çöp kamyonu ile haftanın belirli günlerinde köylerdeki çöpleri de toplayacaklarını belirten Kütük, ilçeye bu yıl 6 bin fidan diktiklerini aktardı.
10 bin metrekare parke taşı
Park ve bahçelerde kullanılamaz hale gelen piknik masalarını ve oturma banklarını yenileme çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Kütük, "Fen işlerinde şu ana kadar tek ekip kurulamazken yollarda yama ve onarım yapılmazken, biz şu an 2 ekip kurarak görevlendirildiğimiz günden bugüne kadar cadde ve sokaklarımızda 10 bin metrekare parke taşı döşeyip, kazılıp kapanmayan yerlerin onarım ve bakımını yaptık. Asfalt olan yerlere 120 ton malzeme ile yama yaptık." diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapmış oldukları girişimler neticesinde son model bir kazıcı ve yükleyiciyi araç parkına kazandırdıklarını anlatan Kütük, ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını giderip, onlara mont yardımı yaptıklarını belirtti.
Kütük, mezarlıkların tamir ve bakımı için ihale sonucu 8 bin metrekare parke taşı, 8 bin metre kare kafes tel, demir direk ve beton direk temin ettiklerini, önümüzdeki günlerde bu malzemelerin dağıtımını yapacaklarını söyledi.
3 milyon 363 bin lira gelir
İller Bankasından 2 aylık süre içerisinde 2 milyon 800 bin lira gelir elde ettiklerine dikkati çeken Kütük, "Bunun yanında belediyenin de öz gelirleri vardı. Bunların takibi ve tahsilatı yapılmıyordu. Bu süreçte 540 bin lira belediyeye öz gelir yarattık. Toplamda 3 milyon 363 bin lira gelirimiz oldu. Giderlerimiz ise personel, akaryakıt alımı ve yaptığımız işlerdir. Bunların ayrıntılarını vatandaşlarımız belediyemizin internet sitesinden görebilir." ifadelerini kullandı.
Kütük, ilkbaharda uygulamak amacıyla yeni yollar için proje hazırladıklarını aktararak, bu yolların bir kısmını Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile yapacaklarını vurguladı.
5 mahallede 5 spor tesisi yapmayı planladıklarını vurgulayan Kütük, ayrıca vatandaşların harabe durumdaki evlerine de ücretsiz olarak hafriyat döktüklerini bildirdi.
Kütük, bu hizmetleri gerçekleştirirken hiç bir şekilde borçlanmaya ya da başka kurumlardan hibe almaya gerek kalmayacağına işaret ederek, kendi kaynakları ile tüm hizmetleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.