Haberler

Polatlı'da 5 Tl Hasar Var

Abone Ol

Polatlı'da Çok Sayıda Ev ve İşyeri Sular Altında Kalırken, Mamak'ta Sera, Meyve ve Sebze Bahçeleri Zarar Gördü

Polatlı'da çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, Mamak'ta sera, meyve ve sebze bahçeleri zarar gördü

POLATLI VE MAMAK 'I YAĞMUR VURDU

ANKARA'nın Polatlı ilçesinde dün gece şiddetli sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyeri ile araçlar sular altında kalırken, Mamak'ın Lalahan mahallesinde bulunan seralarla birlikte meyve ve sebze bahçeleri zarar gördü. Sera sahibi Ahmet Yıldırım, 500 bin adet mavi ladin çam fidanının yok olduğunu söyledi.

POLATLI'DA 5 TL HASAR VAR

Pazartesi akşam saatlerine doğru yağan şiddetli yağış Polatlı'da altyapı ve konutlarda toplam 5 milyon liralık maddi hasara yol açtı. Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Şahin, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara Valiliği Afet Acil Durum Merkezi Müdürü Ömer Akbaş yağışın zarar verdiği bölgelerde incelemeler yaptı. İlçe Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Hasa Tesbit Komisyonu, zarar gören vatandaşların başvurularını kabul ediyor.

TARIM ZARAR GÖRMEDİ

İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, ekili tarım alanlarının yağıştan zarar görmediğini söyledi. Bunun ve herhangi bir can kaybının olmamasını sevindirici bulduklarını söyleyen Bilgin, ilçe merkezinde yağışın yol açtığı maddi zararların telafisine çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Bilgin, Haymana yolunun trafiğe kapandığını, bölgedeki tuğla fabrikalarının zarar gördüğünü belirtti.

Öte yandan Ankara Afet Merkezi'nden yardım için araç geldiğini söyleyen Bilgin, böylece vatandaşlara daha etkin yardım etmeye çalıştıklarını vurguladı.

500 İHBAR TELEFONU GELDİ

Belediye Başkanı Yakup Çelik, yağış akşamı belediyeye 500 ihbar telefonu geldiğini söyledi. Belediye olarak aynı gece 300 noktaya müdahale ettiklerini söyleyen Çelik, evlerini su basan vatandaşları Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci yurdunda ağırladıklarını ve sıcak yemek servisi yaptıklarını söyledi. Tuğla fabrikalarında çalışan 50 aile geceyi yurtta geçirdi. Eşyaları zarar gördü. Ticaret Borsası'nda idare binasının havalandırma sistemleri hasar gördü. Borsacı Hasan Can ismindeki vatandaşın 40 tonluk ayçekirdeği suya kapıldı.

RADAR ARACI SUDA KALDI

Bölge Trafik İstasyon Amirliği'ne ait yeni radar sistemi de yağış kurbanı oldu. Gece 5 km. görüş mesafesi olan, mobil haldeyken tesbit yapabilen, 500 metrelik alanda konuşmaları kaydedip araç içerisini gösterebilen yaklaşık 40s bin lira değerindeki yeni radar sistemi tamamen bozuldu. Araçla birlikte ise bu zarar 60 bin lirayı buluyor. Bu arada Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nde görevli polis memurlarının araçları da sular altında kaldı.

Ayrıca şehir mezarlığında bazı mezarların üzerindeki toprak da suya kapıldı. Bozulan mezarlar dikkati çekti. Vatandaşlar, akrabalarının mezarlarını onarmaya çalıştılar.

80 YILIN REKOR YAĞIŞI

Polatlı Meteoroloji İstasyonu'ndan alınan bilgilere göre şiddetli yağış rekor düzeyde gerçekleşti. 1929 yılından itibaren kayıt yapıldığını söyleyen yetkililer, 1982'deki şiddetli yağışta metrekareye 55 kg. yağış düştüğünü, son yağışın ise metrekareye 77 kg. olarak gerçekleştiğini söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title