Haberler

"Polisimizi Ezdirmeyeceğiz"

Güncelleme:
Abone Ol

Erdoğan, Öğrencilerin Yumurtalı Saldırısı ve Yaşanan Öğrenci Olayları ile İlgili Muhalefete Sert Çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütçe görüşmelerinde öğrencilerin Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Burhan Kuzu'ya yönelik yumurtalı saldırısı ve yaşanan öğrenci olayları ile ilgili de muhalefet partililere sert çıktı.

Erdoğan, "Polisimizi kimseye ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" derken, daha önceki konuşmalarında "illegal örgüt" olarak bahsettiği örgütlerin kim olduğunu soran CHP'li milletvekili Mustafa Özyürek'e "Sen çok iyi bilirsin onları.

Araştırırsan öğreneceksin zaten" diyerek yanıt verdi. Erdoğan geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda Adnan Menderes ile ilgili sözleri yüzünden CHP'li milletvekili Kamer Genç'e Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun takınacağı tavrın da takipçisi olacaklarını söyledi.

Genel Kurul'daki konuşmasında eğitime yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, Dolmabahçe'deki rektörler toplantısının protestosu ve ardından yaşanan yumurtalı saldırı ile gündeme gelen öğrenci olayları ile ilgili de konuştu.

Erdoğan, "Öğrencilerle ilgili konu; biz polisimizi hiçbir zaman hiçbir yerde kimseye ezdirmedik, ezdirmeyiz. Ama şunu bilmenizi istiyorum. Biz illegal örgüt mensupları derken kuru kuruya atmıyoruz. Hepsinin belgeleri var. Hepsinin vesikası var. (Mustafa Özyürek'e dönerek) Nerede olduğun çok iyi bilirsin onların. Çok iyi bilirsin. Araştırırsan öğreneceksin zaten. Kusura bakmayın biz entellektüel ortamda her türlü tartışmaya varız. Önce hükümete faşist derken sonra kendileri konuşturulmayınca öğrenciye faşist diyen sizin insanınız.

Ertesi günü yine çark ettiniz. Ama sizin mesleğiniz o" dedi. Erdoğan, muhalefet sıralarından bu gençlerin öğrenci olduğuna dair itirazların yükselmesi üzerine ise "Sadece o çocuklar yok bu ülkede. Bu ülkede evelallah milyonlarca bizim yavrumuz var, milyonlarca öğrencimiz var. Biz öğrencilerimizin hepsini başımız gözümüz üstünde taşıdık taşıyoruz. Elinde taş mı yumurta mı taşısın önemli değil. Biz 156 tane üniversiteyi yaparken öğrencilerimiz için yaptık" dedi. Erdoğan, öğrencilere verilen bursların da artacağını, yurtlardaki yatak kapasitelerinin arttırıldığını da belirterek şöyle devam etti:

"Kim için öğrencilerimiz için. Biz konuşmaya değil şiddete karşıyız. Eğer sizlerde şiddete karşı olmadığınız müddetçe şiddet göreceksiniz bunu bilin. Onlardan göreceksiniz, aynı zihniyetten göreceksiniz. Burada ben çok ilginç bir şey gördüm. Dolmabahçe sarayında. Atatürk'ün mekanında toplantının nerede yapıldığından bile haberi yok. Biz Dolmabançe toplantılarımızı gayet ilkel bir yeri aldık renovasyonunu her şeyini yaptık. Orada gayet güzel modern bir eser meydana getirdik. Aslına uygun olarak.

Biz her tür toplantıyı yapıyoruz, yakında gençlerle toplanacağız. Uluslar arası toplantılar yapıyoruz. Ulusal toplantılar yapıyoruz. Biz hangi toplantıyı nerede yapacağımızı çok iyi biliriz sizden öğrenecek değiliz. Gelenler de orada görüşlerini ortaya koyuyorlar. Müzakerelerimizi yapıyoruz. Ondan sonra ayrılıyoruz. Şunu bilin. Davetli olan yere gidilir. Davetsiz olan yere gidilmez. Öğrenci de olsa davetli olduğu yere gidecek. Davetsiz yere gidilmez. İşte kimliğin oluşumu orada başlıyor.Kalkıp taş atmakla Molotof kokteyli atmakla"

-(KAMER GENÇ'İN MENDERES KONUŞMASI) "DEMOKRASİMİZ ADINA TALİHSİZLİK"-

Başbakan Erdoğan'ın, konuşması esnasında muhalefet milletvekilleri ile sık sık atışmalar da yaşandı. Tarımda gerçekleştirilen üretimlere ilişkin bilgiler verdiği sırada bir milletvekilinin "Sen mi ürettin" demesi üzerine Erdoğan "Bunlar başarılı ekonomilerde olur anlamazsın bu işten öğreneceksin" yanıtını verdi. Muhalefeti bardağın boş tarafını görmekle eleştiren Erdoğan'a CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin yanıtı ise "Sizin işiniz bardağı doldurmak" şeklinde oldu.

Erdoğan yaklaşık 1 saat 10 dakika süren konuşmasının sonunda Türk siyasetinde nezaketin hakim olması gerektiğine de

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title