Haberler

Polisten Hırsızlığa Karşı Kilitli ve Işıklı Önlem

Abone Ol

Bursa Emniyet Müdürlüğü evden hırsızlık suçlarını önlemek için 'Güvenli evler, Gülümseyen Yüzlerö projesini hayata geçirdi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü evden hırsızlık suçlarını önlemek için 'Güvenli evler, Gülümseyen Yüzlerö projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında suç analizinde riskli görülen bölgelerdeki bin evin kapı göbek kilidi değiştirilirken, PVC kapı ve penceresine güvenlik mandalı ile balkonlara harekete duyarlı sensörlü lambalar da takılıyor. Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi tarafından geliştirilen 'Güvenli Evler, Gülümseyen Yüzler' projesi Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kale Kilit firmasının katkılarıyla hayata geçirildi. Projeyle bin evin güvenlik açısından güçlendirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında belirlenen evlerin daire kapı kilit göbekleri daha yeni ve güvenliği artırılmış nitelikli kilit göbekleri ile değiştiriliyor. PVC pencere ve balkon kapılarına malzeme esnekliğini engelleyecek ilave güvenlik mandalı takılacak. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde belirlenen mahallelerde güvenlik zayıflığı olan bin ev tespit edildi.

Güvenli Evler Gülümseyen Yüzler projesi kapsamında polis hırsızlık olaylarının önüne geçmeyi planlıyor. Ekipler öncelikle evlere belirlenen evlere öncelikle güvenli kapı kilit göbeği taktı. Eve girmek isteyen hırsız, güvenlikli özelliği bulunan göbek kilidini kırsa bile, kırılan parçanın göbekte sabit kalmasıyla amacına ulaşamadan evden ayrılacak.

Merkez Nilüfer ilçesi'nde emekli ev hanımı Yücel Avcıl'ın (54) evinin giriş kapı kilit göbeğini değiştirip, PVC pencerelere güvenlik mandalı ve balkona ise sensörlü lamba takan polisler hırsızlık için alınması gereken önlemleri anlattılar.

Asayiş Şube Müdürü Himmet Özcan da Türkiye'de ilk defa uygulandığı belirtilen bu projede kilit ve diğer aparatların montajının Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kale Kilit tarafından tarafından ücretsiz olarak yapıldığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kale Kilit Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title