Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anlamak" Programı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi Gençlik Komisyonunca düzenlenen etkinlikte, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan konuşuldu.
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi Gençlik Komisyonunca düzenlenen etkinlikte, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan konuşuldu.
Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenen "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anlamak" konulu programda, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Erbakan'ı anlattı.
Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın devlet adamlığı, siyaset, mühendislik gibi birçok yönüyle ele alınması gerektiğini belirten Kurdaş, "Merhum Erbakan dört kez kurduğu partisi kapanmış bir dava insanıydı. Bir bedel ödenecekse o bedeli hep Erbakan ödemiştir. Bugünkü politik anlayış içindeki birtakım figürlerle Erbakan'ı karşılaştırmak doğru değildir. Onun bir derdi vardı; bu ülkeyi sanayi ülkesi yapmak. Erbakan Hoca, bu ülke sağ ve sol davası içinde kavgalar varken toplumun önüne yeni bir yol açmıştır." şeklinde konuştu.
Kurdaş, Erbakan'ı "Müslüman siyasetçi" şeklinde tanımlamanın doğru olacağını vurgulayarak, "Ona kendisinin nasıl anılmak istendiği sorulduğunda; 'bir devlet adamı, bir siyasetçi olarak değil, malıyla, canıyla cihat eden bir Müslüman olarak anılmak istiyorum' derdi." ifadelerini kullandı.
Merhum Erbakan'ın insani yönlerine de değinen Kurdaş, "Şefkat ve merhamet, Erbakan Hocanın en önemli hususiyetlerindendi. Kimseye düşman olunmasını istemezdi. Kimsenin özel hayatına ve ilişkilerine girilmesini istemezdi. Mağduriyet edebiyatı hiç yapmadı. Çünkü Hoca mağduriyeti kabul etmezdi. 'Ben hak davanın bir neferiyim, bu davada karşımıza çıkan her zorluk Allah'ın bize bir lütfudur.' derdi. 'İnsanlardan intikam alayım' derdi içinde değil, herkesi kucaklama derdi içinde olan birisiydi." dedi.
Mustafa Kurdaş, Erbakan'ın İslam ülkelerinde yaşanan sorunların çözümündeki katkılarını örneklerle anlattı.
Etkinlik, soru-cevap ile son buldu.