Haberler

Prof. Dr. Ömer Özkan: "43 Kol Nakli Hastası Donör Bekliyor"

Abone Ol

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen toplantıda robotik cerrahi cihazı Da Vinci’nin 8 ayda 50 operasyona imza attığı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen toplantıda robotik cerrahi cihazı da Vinci'nin 8 ayda 50 operasyona imza attığı belirtildi. Operasyonlarda pastanın büyük dilimi 21 operasyonla prostat kanserinde görüldü. Cihazı nakillerde kullanmayı planlayan Ömer Özkan, 43 kol nakli hastasının donör beklediğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda robotik cerrahi cihazı da Vinci'yle gerçekleştirilen operasyonlar hakkında Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ve öğretim üyeleri bilgi verdi. Robotik cerrahi cihazının ameliyatlara ve ameliyat sonrası yapılan katkının çok büyük olduğunu belirten Kurtcephe, cihazın kullanıldığı 8 aylık süre içerisinde 50 operasyon gerçekleştirdiklerini ve bu operasyonların hiç birinde sorun olmamasının bir tesadüf değil başarı olduğunu kaydetti.

SEKİZ AYDA 50 BAŞARILI OPERASYON

Cerrahların kurslara katılarak sertifika aldığını aktaran Kurtcephe, 9 Ocak'tan bu zamana kadar farklı branşlarda 50 operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Başarıyla gerçekleştirilen bu ameliyatların hiç birinde hiçbir hastamızda ne ameliyat sırasında ne de sonrasında olumsuz herhangi bir durumla karşılaşılmadığını anlatan Kurtcepke, sözlerini şöyle sürdürdü: "8 ay gibi kısa bir sürede 50 başarılı operasyonun gerçekleştirilmesi bir tesadüf değildir. Hem Türkiye'de hem de dünya çapında isim yapan cerrahlarımız robotik cerrahi kursuna katılarak sertifika aldı. Ameliyathaneden birini robotik cerrahi kullanabileceğimiz şekilde düzenledik. Hemşirelerimizi eğittik."

ROBOT EN ÇOK PROSTAT KANSERİNDE KULLANILDI

Operasyonlar içerisinde en sık rastlanılan vakaların başında prostat kanserinin geldiğini belirten Kurtcephe, sözlerine şöyle devam etti: "Başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar içerisinde en çok prostat kanseri vakasına rastladık. 21 prostat kanseri vakası gerçekleştirilmiş oldu. Daha sonra kulak burun boğaz, 6 uyku apnesi, 6 hasta da gırtlak kanseri ameliyatı gerçekleştirildi. Normalde açık ameliyatlarda boğazdan delik açılırken robotla yapılan vakalarda bir kesi olmadan en az zararla en kısa sürede sağlığına kavuşuyor. Jinekoloji alanında da 10 hastaya ameliyat yapıldı."

Hedeflerinin yıl sonuna kadar 50 sayısını 75'e çıkarmak olduğunu ifade eden Kurtcephe, önümüzdeki yıl 250 hastayı robotik cerrahi ile tedavi etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"43 KOL NAKLİ HASTASI DONÖR BEKLİYOR"

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada hastalara daha az zarar vererek iyileşme süreçlerini kısaltmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Robotik cerrahiyi verimli bir şekilde kullandıklarını belirten Özkan, 1 buçuk yıldır ara vermiş gibi göründüklerini ancak arka planda yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Robotik cerrahiyi nakillerde de kullandıklarını belirten Özkan, şunları söyledi:

"Bir buçuk yıldır hiçbir şey yapmıyoruz gibi görünse de aslında geri planda çok şey yapıyoruz. Her yaptığımız işin bir öncekinden daha iyi olması için uğraşıyoruz. Hastalarımıza daha az zarar vermek için uğraşıyoruz. Hem robotu hem de teknolojiyi verimli şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Bunlar pahalı operasyonlar ama parayla ilgili bir sıkıntımız yok şu anda bekleyen 43 kol nakli hastası bekliyor. Tek büyük sıkıntımız donör olmaması onun dışında bir sıkıntımız yok." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

MEHMET EMİN ( BARIŞ LİDER ):

Çözüm var elmascag. tr. ggweb sayfamızın ELMAS ÇAĞ ek sayfasını yayınlarmısınız.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title